BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan'ın yeni otobüs heyecanı

Erzincan'da 50 yeni otobüs alındı. Otobüslerin trafiğe çıktığı ilk gün vatandaşlara bir de sürpriz yapıldı.

Abone ol

Erzincan'da toplu taşıma hizmeti yenileniyor. Alınan yeni 50 adet otobüs dün çalışmaya başladı. İlk gün belediyenin vatandaşlara da bir sürprizi vardı. Trafiğe yeni çıkarılan otobüsler yolcularını ilk gün ücretsiz taşıdı.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 14 Mart tarihinin Erzincan için bir dönüm noktası ve önemli bir gün olduğunu kaydederek; “Erzincan’da şu ana kadar bütün hemşehrilerimizin taşıma hizmetini gören 180 minibüs ve 11 otobüsten oluşan taşıma sistemi yerine minibüsçü arkadaşlarımızla ve halk otobüsçüsü arkadaşlarımızla beraber Erzincan belediyesi olarak kurmuş olduğumuz sınırlı sorumlu 23 no’lu şehir içi yolcu taşımacılığıyla ilgili kooperatif şehir içi yolcu taşımacılığı sistemini devreye sokmuş olacak. Bugünden itibaren saat 13:00’de başlayacak olan taşıma sistemiyle birlikte eski Magirus ve muhtelif minibüslerden oluşan sistem devre dışı kalacak ve bunların yerine 45 adet 7 metrelik ve 5 adet 9 metrelik engelli ve yaşlıların taşımasına uygun olarak alınmış olan araçlar yolcu taşımacılık hizmetine sunulmuş olacak. Ben bu hizmetin bugünlere gelmesinde katkı sağlayan başta minibüsçü ve otobüsçü esnaf arkadaşlarımıza esnaf odalarımıza, şoförler cemiyetimize, MHP grubundan bu komisyona girmiş olan ve destek veren arkadaşlarımıza ve AK Parti gurubundan yine bu çalışmalar içerisinde yer alan ve destek veren meclis üyesi arkadaşlarımıza ve belediyedeki çalışma arkadaşlarımıza huzurlarınızda Erzincan halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

TAŞIMA SİSTEMİNDE AKILLI KART DÖNEMİ
Yeni taşıma sisteminde 135 kişinin görev alacağını söyleyen Başkan Çakır, dışarıdan herhangi bir personel alımının yapılmadığının da altını çizdi. Çakır; “Vatandaşlarımız akıllı kartları 5 ayrı satış noktasından temin edebilecektir. Bunlardan biri merkez ofisi Beşiktaşlar iş merkezinde , Kredi yurtlar kurumunun önünde yer alan satış noktası , Ordu caddesi PTT Karşısındaki satış noktası , Büyük çarşının karşısındaki satış noktası ve beşincisi şehrin merkezinde otobüs duraklarında yer alan satış noktası ve altıncı olarak terminal de yar alan satış noktasıdır.Halkımız parayla bindiklerinde 1 TL Akıllı kart kullandıklarında 0.90 Kuruş , öğrenciler ise 0.75 kuruş parayla , 0.70 kuruş akıllı kart ile bu hizmetten faydalanacaklardır.Yeni toplu taşıma sisteminin Erzincan’a hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum“ diye konuştu