BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL

Erzincan'da kuvvetli kar yağışı 5 günün hava tahmini

ERZİNCAN için meteorolojiden kuvvetli kar yağışı uyarısı geldi. 5 günlük Erzincan hava durumu tahmininde 18 Ocak 2018 perşembe günü kar yağışının kuvvetli olacağı bilgisi yer alıyor. Meteorolojinin bugün için yayınladığı 16 alarm bulunuyor. Urfa, Malatya, Gaziantep, Kilis, Antalya, Adıyaman, Osmaniye, Maraş illerinde de çok kuvvetli yağmur var.

Abone ol

Meteorolojiden gelen uyarılarda hem çok kuvvetli kar yağışı, hem kuvvetli yağmur hem de şiddetli fırtına var. Arka arkaya düşen alarmların hepsi 18 Ocak perşembe yani bugün için oldu. Meteorolojinin alarm geçtiği iller şunlar oldu: Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Muş, Bingöl, Elazığ, Urfa, Malatya, Gaziantep, Kilis, Antalya, Adıyaman, Osmaniye, Maraş. 7 ilde kuvvetli kar yağışı beklenirken 9 ilde ise sel baskınlarına yol açabilecek çok kuvvetli yağmur görülecek. Kar alarmı verilen iller Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Muş, Bingöl ve Elazığ.

ERZİNCAN HAVA DURUMU : Bugün kar yağışı görülecek toplam il sayısı 30'dan fazla olurken Erzincan kentinde kar çok kuvvetli olacak. Meteorolojinin Erzincan hava durumu alarmı şu şekilde geçti: 'Bugün Erzincan çevrelerinde beklenen yağışlar, özellikle akşam saatlerinden sonra kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (15-50 cm) olarak tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Erzincan hava durumu tahminini alarmla duyuran meteoroloji 5 günlük raporu da yayınladı. İşte Erzincan hava durumu tahmini;

Meteorolojinin bugün için kar uyarısı verdiği illerin tam listesi de şu şekilde: Ankara, Eskişenir, Kütahya, Afyon, Uşak, Konya, Askaray, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sivas, Çorum, Çankarı, Kırıkkale, Kastamonu, Karabük, Bolu, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Bayburt ve Hakkari.