BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Erzincan Müftülük çalışanlarına saldırı toplantıyı basıp içeridekileri taradı

ERZİNCAN 'dan herksi dehşete düşüren bir saldırı haberi geldi. Erzincan Müftülüğü'nün bir çalışanı, Kaymakamlık binasında imamların aylık olağan toplantısının yapıldığı odayı bastı. Saldırgan binada toplantı yapan çalışanları silahla taradı sonra da kendi kafasına sıktı. Olayda bir imam ve bir vaiz hayatını kaybetti 4 imam ise yaralandı.

Abone ol

ERZİNCAN 'da Tercan Kaymakamlığında, müftülükçe düzenlenen toplantıya dalan müftülük çalışanıyla diğer çalışanlar arasında izin meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Tercan ilçesinde, Kaymakamlık binasında imamların aylık olağan toplantısının sürdüğü sırada toplantı salonuna dalan Müftülük personeli Fatih A., elindeki tabancayla dehşet saçtı.

SALONDAKİLERE RASTGELE ATEŞ AÇTI: Rastgele salondakilerde ateş açan kişinin kurşunlarına hedef olan imamlardan Rasim Kılıç ve vaiz Ersin Kağan öldü, 4 imam da yaralandı. Yaralı imamlar hastaneye kaldırıldı.

İZİN TARTIŞMASI SONRASI DEHŞET SAÇTI: Gelen ilk bilgilere göre müftülüğe yeni alınan hizmetli Fatih A.'nın izin talebi nedeniyle tartışma çıktı

KENDİ KAFASINA SIKTI: Tartışma sonrası toplantı salonuna dalan Fatih A. 6 kişiyi vurduktan sonra kendi kafasına ateş etti. Hastaneye kaldırılan Fatih A.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA: Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen: "Hizmetli kadrosunda görev yapan bir arkadaşımız muhtemelen geçirmiş olduğu bir cinnet neticesinde yanındaki ruhsatlı silahıyla arkadaşlarımızı vuruyor. 2 arkadaşımız olay yerinde vefat ediyor, 5 arkadaşımız hastanede tedavi görüyor. Olayın faili, arkadaşlarımızı vurduktan sonra intihar teşebbüsünde bulunuyor" açıklamasında bulundu.