BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan Havaalanı trafiğe kapatıldı

Pist genişletme çalışmaları nedeniyle 3 ay trafiğe kapatılan Kahramanmaraş Havaalanının ardından Erzincan için de benzer bir karar alındı.

Abone ol

Yapımı devam eden yeni terminal binası ve yapımına başlanacak olan pist inşaatı nedeniyle Erzincan Hava Alanı yarın itibari ile hava trafiğine kapatıldı. Hava alanındaki hava trafiği çevre illere yönlendirilecek.

Erzincan Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklama da bölgenin önemli hava meydanı konumunda olan ve yılda 127 bin yolcu ve bin 667 adet uçak trafiğini ağırlayan Erzincan Hava Alanı’nda son yıllarda artan trafiğe cevap verebilmek amacıyla alt ve üst yapısını komple yenilendiğini bildirildi.

Açıklama da ayrıca; “Yapılan alt yapı çalışmaları kapsamında 3 bin 20 x 60 metre ebadındaki pist kaplamasının yenilenmesi ile birlikte pist mevcut durumu standartlara uygun hale getirilecek. Pistin ilk ve son çeyreğini teşkil eden 400’er metrelik pist başları beton kaplama, kalan 3 bin 220 metrelik kısım ise uzun ömürlü ve pist frenleme kat sayısı yüksek taşmastik asfalt ile kaplanacak. İşin toplam süresi 500 gün olmakla birlikte pistin komple yenilenecek olan elektrik, altyapı ve aydınlatma işleri de dahil olmak üzere toplam 90 gün içerisinde pistin yenilenmesi gerçekleştirilecek. Bu amaçla mevcut pist 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasında kapatılacaktır” denildi.

Altyapı işleri kapsamında yeni aprona bağlantılı yeni bir taksi yolu yapılacağının da belirtildiği açıklamada, tüm elektrik altyapısıyla birlikte yenileneceği ve proje bedelinin toplam 25 Milyon 535 Bin 671TL olacağı ifade edildi.

Yapımına 2009 yılı içinde başlanan ve şu anda yüzde 50 seviyelerini geçen yeni terminal binası ve otopark işinin de 17 Mart 2011 tarihinde bitirilmesi planlanırken terminal açılışının 29 Ekim 2010 tarihine yetiştirilmesi için büyük gayret sarf edildiğinin bildirildiği açıklama da şu ifadelere yer verildi; “33 bin metrekare terminal binası ve 10 bin metrekarelik otoparkın yanında 160x314 metre boyutlarındaki yeni apronda 50 bin 240 metrekare olacak. Yapımı devam eden yeni terminal binası da tamamlandığında toplam 46 milyon 784 bin 338TL’ye mal olacak. Her iki işin toplam maliyeti ise 72 Milyon 320 Bin TL olurken, yeni terminal binası ve pist inşaatının tamamlanması ile birlikte yepyeni bir görünüm ve işlerliğe kavuşacak olan Erzincan Hava Alanı’nın bu dönem zarfında kapalı olmasından dolayı başta Erzincan Halkı olmak üzere tüm bölge halkımızdan sabır ve hoş görü beklentimizi ileterek saygılarımızı sunarız” açıklamasında bulunuldu.