BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan CHP yeni yönetimini seçti

CHP Erzincan İl Başkanı Coşkun Yılmaz ile Yüksel Turan’ın aday olduğu genel kurul çalışmalarını tamamladı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi 33. olağan genel kurulu yoğun bir katılımla gerçekleşti. İl Başkanı Coşkun Yılmaz ile Yüksel Turan’ın aday olduğu genel kurulda CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz 76 delegenin oyunu alarak 4. kez başkanlığa seçildi.

Gazi Cemal Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, belde belediye başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldılar. Divan Başkanlığını Milletvekili Erol Tınastepe’nin yaptığı genel kurulda gündem maddeleri sırasıyla okunarak delegelerin onayı sunuldu. Dilek ve temenniler bölümünde söz alarak konuşma yapan Başkan Adayı Yüksel Turan, birlik ve beraberlik mesajları vererek genel kurulda kazanan tarafından Cumhuriyet Halk Partisi olacağını ifade etti.

CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz, kendisinden önce ki konuşmacılara cevap vererek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir alevi partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ü sevenlerin partisidir. Bende önce bu kürsüde konuşanlar şimdi neredeler. Ben onları seçim zamanı yanımızda olmalarını isterdik. İktidar olmanın yolu yerel seçimlerden geçer, bunun için öncelikle yerel seçimleri kazanmalıyız aksi taktirde iktidar olmamız mümkün değildir” dedi.

Genel Kurulun Divan Başkanlığını Yapan Milletvekili Erol Tınastepe, yaptığı konuşmasında" ben yaptıklarımla övünen biri değilim, yaptıklarımı anlatan biri değilim yani iyi yöneticiyim ama pazarlamacılık ruhum yok. Onun için yaptıklarımı sizler görüyorsunuz” dedi. CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ise konuşmasında kongre zamanı gelip daha sonra ortalarda görünmeyen siyasetçileri de eleştirerek genel seçimlerde oy kaybı yaşamadıklarını, yerel seçimlerde oy kaybı yaşadıklarını ifade etti.

Milletvekili Tınastepe; “Çağlayan, Mollaköy, Yoğurtlu beldelerinde seçim kaybettik bunun sorumlusu benmiyim? Beldelerde oy kaybetmenin sorumlu olan ben değilim, elinizi vicdanınıza koyun ve sonra birilerini suçlayın. Seçimlerde istedikleri yerde aday olamayanlar gidip başka partilerde aleyhimize çalıştıklarını sizlerde gördünüz. Bu yapanlar şimdi utanmadan hem partiyi hem de beni eleştiriyorlar. İnsan ilkönce dürüst olur. Ben her zaman eleştirilere açık bir kişiyim. Kimsenin arkasından değil yüzüne karşı konuşuyorum” dedi.

Tınastepe, konuşmasında ”Gün destek olma günüdür, ülke elden gidiyor. Ülkenin içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtaracak olan da bizleriz” dedi. Konuşmaların sona ermesinin ardından seçimlere geçildi. 145 delegenin oy kullandığı genel kurulda başkan adayı Yüksel Turan 65 oy alırken, Coşkun Yılmaz 76 delegenin oyunu alarak 4. kez CHP il Başkanlığına seçildi