BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Ertuğrul Özkök'ten AKP ve Cemaat kehaneti

CNN Türk ekranlarında Aslı Aydıntaşbaş'a konuk olan Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök gündemdeki konuları değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)

CNN Türk ekranlarında Aslı Aydıntaşbaş'a konuk olan Hürriyet si yazarı Ertuğrul Özkök bomba açıklamalar yaptı.

Başbakan'ın 30 Mart yerel seçimlerini "referandum" haline getirdiğini vurgulayan Özkök bunun stratejik bir hata olduğunu söyledi.

Özkök, "Böyle bir rejimde yaşamaktansa ölmeyi tercih ederim" dedi. İşte canlı yayındaki ses getirecek açıklamaları;

AK PARTİ YÜZDE 51 ALMADIĞI SÜRECE KAYBETMİŞTİR!

Erdoğan henüz Adnan Menderes ve Demirel'in aldığı oy oranlarına ulaşmadı. En yüksek oyu yüzde 59,5'tir. Referandum ne demektir? Yüzde 51 alan kazanır altında kalan kaybeder. Eğer yolsuzluk konusunda sandık karar verecekse yüzde 49 bile alsa kaybetti demek hakkına sahibim. Oyu yükselse bile yüzde 50'yi aşmadığı sürece kaybetmiş demektir. O nedenle ben Başbakan'ın yerinde olsaydım böyle demezdim. Chavez yakın zamanda öldü mesela peki şu anda partisinin oyu ne kadar? Unutmayalım halk diktatörleri çok çabuk gömer.

CANLI YAYINDA "DİKTATÖR ERDOĞAN" POLEMİĞİ

Özkök'ün Başbakan Erdoğan için "diktatör" demesi üzerine araya giren Aslı Aydıntaşbaş ilginç bir itirazda bulundu.

Aslı Aydıntaşbaş: Peki eğer diktatörse biz burada bunları nasıl konuşuyoruz? Buradan çıkınca başımıza bir iş gelmiyor.

Ertuğrul Özkök: Ama dur bakalım Başbakan 30 Mart'tan sonra hesap soracağız dedi ve açıkça tehdit etti.

MİT ERDOĞAN'IN DEDEKTİFLİK BÜROSU HALİNE GELDİ

Türkiye'nin kurumları çöktü. Polis çöktü. Türkiye yarın öbür gün Ukrayna'ya dönerse şaşırmayın. Bu kadar güvenme. Ordu açılamaz hale geldi zaten şu anda. Yargı çöktü, MİT rezalet durumda. Erdoğan'ın dedektiflik bürosu gibi çalışıyor. MİT'e güvenmiyorum.

BU SÜRECİN SONU OHAL UYGULAMALARIDIR

Başbakan'ın bazı şikayetleri çok doğru. Ama bu sorunları yönetme biçimi bu değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu kafayla bu ülkeyi yönetmez. Yüzde 75 de alsa yönetemez. Öyle büyük öfkeler yarattı ki. Ben de de yarattı. Onun bu intikam duygusuyla bizim de bu eziklik duygusuyla gitmemiz mümkün değil... Bunun sonu OHAL uygulamalarıdır. Hepimizin aklımıza başımıza alması gereken bir dönem yaşıyoruz. 30 Mart'tan sonra hepimizi hapse atacak duygusu yaşatıyor bize. Yapamazsa bile bu duyguyu yaşatıyor. 

SABAH'IN SAHİBİ KİM? KALYONCU KİM ALLAH AŞKINA?

Kendinden geçmiş bir Başbakan'ımız var. Bir gazeteye kimin sahip olacağına karar veren bir Başbakan. Hürriyet'in sahibi kim herkes biliyor mesela. Peki Sabah'ın sahibi kim? Künyede ne yazıyor? Sahibi olarak Kalyoncu gösterliyor. 20 yıldır gazeteciyim tanımıyorum. Kim bu Kalyoncu Allah aşkına?

KENDİ ATTIKLARI MANŞETLERE BAKSINLAR

Başbakan bugün bize paralel diyor. Ne paraleli ya? İnsanda biraz vicdan olur. Benim arkadaşlarım hapse atıldı haksız yere. Başbakan'ın bir Türkiye vatandaşı olarak içim yanıyor demesi lazımdı. Benim için önemli olan bağımsız yargıdır o da Türkiye de yok zaten. İki tane bileğimiz var zaten takıp götürürler. 28 Şubat davasında bize ne diyecekler. 2004 MGK'sında alınan cemaat kararı ne olacak? O kadar fişleme yapmışlar? Kimse bize masal anlatmasın? 28 Şubat'ta bazı insanlar işlerini kaybetti burada ise insanlar hayatlarını kaybetti. Bana manşetler diyorlar. Kendi attıkları manşetlere baksınlar.

BÖYLE BİR REJİMDE YAŞAMAKTANSA ÖLMEYİ TERCİH EDERİM

Başbakan'ı taraftlarları kefenle karşılıyor. Karşısındakiler de böyle yaparsa ne olur? Başbakan'ın müdahale etmesi gerekmez mi? Ne kefeni diye tavır alması gerekir. Böyle bir rejimde yaşmaktansa ölmeyi tercih ederim. 21. yüzyılda yaşıyoruz ya. Güzel yemekler yiyeceğiz sevişeceğiz... Böyle şey olur mu?

"CEMAATTEN SONRA BİZİ" BİTİRECEK ALGISI

Başbakan paralel yapı konusunda doğal müttefiki olan insanları bile kaybetti. Çünkü güvenmiyorlar, ben de güvenmiyorum. Cemaatin işini bitirdikten sonra bizi bitirecek diye düşünüyor insanlar.