BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  MEDYA

Ertuğrul Özkök'den çok iddialı seçim sonucu yazısı!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü köşesinden olası erken seçim sonuçlarına ilişkin iddialı bir yazı yazdı.

Abone ol

Hükümetin PKK'ya yönelik askeri operasyonları seçim sonuçlarını nasıl etkiler?  PKK'nın yeniden silahlı faaliyetlere başlaması HDP'yi baraj altında bırakabilir mi?  MHP'ye kayan milliyetçi oylar AK Parti'ye geri döner mi?

Olası erken seçim senaryolarının en çok tartışılan sorularını Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü köşesine taşıdı. Özkök, "Şuraya yazıyorum, ters tepecek" başlıklı bugünkü yazısında olası erken seçim sonuçlarına ilişkin oldukça iddialı bir yazı yazdı.

PKK'ya yönelik operasyonları ve AK Parti kanadında artan HDP karşıtı milliyetçi söylemin HDP'ye oy kazandıracağını yazan Ertuğrul Özkök, "7 Haziran sonuçlarında ortaya çıkan milletin iradesini bir türlü kabul edemeyenler, yeni bir seçimde de hüsrana uğrayacaklardır" diye yazdı.

Özkök'ün bugünkü yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"7 Haziran'dan önce "Güzel bir yaz olacak" demiştim. Şimdi de şunları söylüyorum.

-SANIYORLAR Kİ: HDP'ye böylesine girişince ona oy verenleri caydıracaklar.
Ben de diyorum ki: Taaruzda inandırıcılık sınırını öylesine aştınız ki, yaptıklarınız ters tepecek. Aksine insanlar kenetlenecek. HPD, barışı ve Türkiyelileşmeyi savunmaya devam ederse, aynı oyu alacak.

-SANIYORLAR Kİ: HDP'ye giden Müslüman Kürtlerin ve çözüm isteyen Kürtlerin oyları yeniden AKP'ye dönecek. Ben de diyorum ki: Kalemşorlarınız insanlar üzerinde öylesine terör estiriyor ki. Bu da ters tepecek.

-SANIYORLAR Kİ: PKK'ya ve Demirtaş'a vurdukça MHP've giden AKP oyları geri dönecek.
Ben de diyorum ki: Hayır dönmeyecek. Çünkü bu olayda MHP, AKP'nin çizgisine değil; AKP, MHP'nin çizgisine gitti. MHP'den gitse gitse küçük bir oy gider, o da CHP'ye yönelir.

Seçmen 7 Haziran'da "Bidon kafa" olmadığını ispat etmişti.
7 Haziran sonuçlarında ortaya çıkan milletin iradesini bir türlü kabul edemeyenler, yeni bir seçimde de hüsrana uğrayacaklardır.