BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  POLİTİKA

Ertuğrul Kürkçü'den Davutoğlu'na Türkçe yanıtı!

Avrupa Konseyi'nde İngilizce soru yönelttiği için Başbakan Davutoğlu tarafından eleştirilen Ertuğrul Kürkçü açıklama yaptı. Kürkçü, "Mesajım, yüzde 99'u İngilizce konuşan AKPM üyelerine aracısız ulaştı" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu'nda sorduğu soru sonrası tepkili bir yanıt alan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Davutoğlu'nun sözlerine sosyal medyadan yanıt verdi.

Davutoğlu'ndan Ertuğrul Kürkçü'ye Avrupa Konseyi'nde Türkçe tepkisi
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) toplantı kayıtlarının resmi dillerde yapıldığını belirten Ertuğrul Kürkçü, "AKPM'de Türkçe resmi dil olsaydı elbette Türkçe konuşmayı tercih ederdim" dedi.

"MUHATAPLARINIZA DÜŞÜNCENİZİ ARACISIZ ANLATMAK YERİNE..."

"Resmi dillerde yapılmayan konuşmalar da kayıtlara çevirmenlerin dile hakimiyetine ve çeviri hızına bağlı olarak geçiyor" diye yazan Kürkçü, soruyu İngilizce olarak yöneltmesini, "Muhataplarınıza düşüncenizi aracısız anlatmak yerine, ister istemez fikrinizi aşındıran bir çeviriye bağlı kalmakta ısrar anlamsız" sözleriyle gerekçelendirdi.

Kürkçü, "İngilizce mesajım, yüzde 99'u İngilizce konuşan AKPM üyelerine aracısız ulaştı ve kayıtlara kendi sözcüklerimle geçti" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN "GERİLLA" TEPKİSİ

Ertuğrul Kürkçü, Avrupa Parlamenterler Konseyi'nde düzenlenen çalışma oturumunda soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Güneydoğu'daki operasyonlar ve Suriyeli mültecilerle ilgili soru yöneltmişti. Başbakan Davutoğlu da Kürkçü'nün sorusunu İngilizce olarak sormasına, "Türk ve Kürt vatandaşlarına saygı gereği Türk Başbakana Türkçe ifade etmesini tercih ederdim" diye tepki göstermişti. Davutoğlu ayrıca Kürkçü'yü sorusundaki "gerilla" ifadesi nedeniyle eleştirmişti.