BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  POLİTİKA

Ertuğrul Günay'dan şok Erdoğan ve Arınç iddiası

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, asıl kavganın Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç arasında olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Kültür ve Turizm eski Bakanı ve bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışma hakkında konuştu.

Asıl tartışmanın hükümet sözcüsüyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında olduğunu iddia eden Günay, “Asıl tartışma hükümetle, hükümet sözcüsüyle Sayın Erdoğan arasında. Hükümet sözcüsü, Sayın Erdoğan’ın, bildiği işleri bilmezden geldiğini söyledi. Sayın Erdoğan da bu tür iddiaları ileri sürenlerin koltuk meraklısı, ucuz kahramanlıklar peşinde olanlar olduğunu söyledi.

Tam bu eşikte Melih Gökçek, ortaya fırlayarak tartışmayı kendi üzerine çekti. Bülent Arınç da Sayın Erdoğan’ın sözlerine cevap vermek yerine Melih Gökçek’e cevap vermeyi seçerek, bu konuyu saptırmayı bu aşamada kendisi için de doğru bulduğunu gösterdi. Melih Gökçek, bir fedai gibi ortaya atlayarak, tartışmayı üzerine çekerek Erdoğan’a kendisini siper yapmış oldu” diye konuştu.

TARTIŞMAYI GÖZDEN KAÇIRMANIN VESİLESİ

Başbakan Yardımcısı Arınç’la Başkan Gökçek arasında yaşanan tartışmayı değerlendiren Ertuğrul Günay, ilginç tespitlerde bulundu. Arınç’ın Gökçek’le ilgili açıklamalarını yorumlayan Günay, “Tabii bu arada Gökçek’le ilgili bugüne kadar bilip de söylemedikleri, Sayın Arınç’ın var olduğunu iddia ettiği saydam siyaset anlayışıyla ilgili ayrı bir değerlendirme konusudur ama ben bu noktaya takılmayı, asıl büyük tartışmayı gözden kaçırmanın vesilesi sayıyorum ve asıl Erdoğan’ın hükümet politikalarını açmaza sürükleyen, hükümeti bir anlamda güç durumda bırakan politikaları üzerinde durmayı daha doğru buluyorum” dedi.

ASIL MESELE...

Yaşanan tartışmaların hepsinin ikincil olduğunu ileri süren Ertuğrul Günay, “Asıl mesele, Sayın Erdoğan’ın 17 Aralık’tan bu yana adım adım yakın çevresini yüzüstü bırakması. Gerektiğinde suçlaması ve kendi kişisel ihtiyaçları için de yeni ittifaklara yönelmesi. Bu 17 Aralık’tan sonra yakın zamana kadar çok iyi ilişkiler içinde bulunduğu Hizmet Hareketi çevresini, toplumun önüne bir suç örgütü olarak, bir günah keçisi olarak itti. Ardından askerlerle ilgili yargılamaların hepsinin faturasını bu çevrelere çıkarmaya çalıştı.

ASKERE GÜL DALI UZATMAK İÇİN MİLLİYETÇİ SÖYLEME DÖNDÜ

Şimdi yine bu militer, askeri çevrelere bir gül dalı uzatmak için milliyetçi bir söyleme dönüp bugüne kadar kendi direktifleriyle çözüm sürecini yürüten arkadaşlarını ortada bırakıyor. Bence esas tartışma budur. Başkanlık sistemiyle ilgili partinin isteksizliğini görüyor. Daha önce Kürt seçmenlerden gelecek oyların tıkandığını görüyor. Milliyetçi oyları bir ölçüde tutabilmek için ve Hizmet çevresine yaptığı saldırılarda da ittifakını kuvvetlendirebilmek için yeni söylemler geliştiriyor. Bu hükümette, partide bu söylemler sıkıntı yaratıyor. Aslında Bülent Arınç, mahçup bir biçimde bu konulara değindi ama bu eşikte Melih Gökçek bir fedai gibi ortaya atlayarak, tartışmayı üzerine çekerek Erdoğan’a kendisini siper yapmış oldu” dedi.

DAVUTOĞLU, ARINÇ’LA ERDOĞAN ARASINDAKİ TARTIŞMAYA DEĞİNMEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Arınç ile Gökçek arasındaki tartışmaya değindiğini fakat Arınç ile Erdoğan arasındaki tartışmaya değinmemeyi tercih ettiğini söyleyen Günay, “Bu da konuyu gündemden düşürmenin bir ortak gayreti olarak dikkat çekiyor.” dedi. Bülent Arınç’ın, "Emekli maaşımla yaşamaya devam edeceğim." dediğini aktaran Ertuğrul Günay, “Ama tabii Sayın Arınç’ın da bildiklerini böyle yüksek sesle, partiye yakıştıramadıklarını, siyasete yakıştıramadıklarını böyle yüksek sesle söylemek için kendisine bir saldırı yapılmasını beklemiş olması da ayrı bir talihsizlik. Dürüst, saydam siyasetin gereği odur ki insanlar, toplum için zararlı gördüklerini ucu kendilerine dokunduğu zaman değil, her zaman çıkıp söylerler” dedi.