BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ertuğrul Günay'dan hükümete zor soru!

AK Parti'den istifa eden Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve orduya kumpas iddialarıyla ilgili Samanyolu Haber'e önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

AK Parti'den istifa eden Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, "Orduya kumpas" iddialarıyla ilgili konuştu, "Orduya kumpas kuruldu diyorsanız 27 Nisan'daki o muhtıra neydi" diyerek, 'O zaman bu muhtıra gerçek miydi, değil miydi?' sorusunu yöneltti.

"Biz 2007'de bu partiye katılırken bir muhtıra verildiğine inanmıştık" diyen Günay, şöyle devam ettirdi sözlerini:

ACABA O MUHTIRA GERÇEK DEĞİL MİYDİ?

"Şimdi çıkıyor Sayın Başbakan'ın çok yakınlarından birisi milli orduya kumpas kuruldu diyor. O zaman mesela bu muhtıra gerçek miydi değil miydi? Acaba bu bizim gibi demokrasiye inanan insanları toplamak konusunda bir oyun muydu kaygısını vicdanımda kendime soruyorum."

HER ŞEY İŞLEME KONULDU MUHTIRA KONULMADI

Günay, "Her şey işleme kondu da o muhtıra işleme konmadı. O muhtırayı verenlerle ilgili hiçbir soruşturma açılmadı ve o muhtıra herhangi bir takibata konu olmadı. Eğer bir kumpastan söz ediliyorsa bu muhtıra belki bunun unsurlarından bir tanesiydi. Çok garip biçimde de bu muhtırayla ilgili bir işlem yapılmadı." diye konuştu.

17 ARALIK'IN ŞOKUNU ATLATAMADILAR
 
Yolsuzluk ve rüşvet iddilarıyla ilgili hükümette ciddi bir akıl tutulması yaşandığını belirten Ertuğrul Günay, son günlerde yaşananları normal bir hukuk eğitimi ve siyasi bir akılla bağdaştırmanın mümkün olmadığını söyledi.
 
"Bir akıl karışıklığı yaşanıyor. Arkadaşlar 17 Aralık'ın şokunu atlatabilmiş değiller ve işi örtbas etme gibi bir görüntü sergiliyorlar" diyen Günay sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Operasyon yapan polisler, savcılar görevden alınıyorsa, görevden almalar bütün Türkiye'ye yayılıyorsa örtbas konusu akıllara geliyor. Kendilerine bir oyun da kurulmuş olabilir. Dedikleri gibi dış mihraklar, muhalif kanat açık arıyor olaiblir. Önemli olan siz bir açık verdiniz mi vermediniz mi, ortada bu somut olaylar var mı yok mu? Ayakkabı kutusundaki paraların bir izahı yok."