BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Günay'dan flaş gözaltı açıklaması!

Türkiye sabah saatlerinde bir operasyona daha gözünü açtı. Cemaat medyasında büyük gözaltılar var.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

17-25 Aralık operasyonlarının ardından AK Parti'den istifa eden Ertuğrul Günay, bugün cemaat medyasına yapılan operasyonları değerlendirdi. İnternethaber'e konuşan Günay, demokrasi adına kaygılı olduğunu söyledi.

Şu an Zaman Gazetesi Ankara Büro'sunda bulunan Günay'ın açıklamaları şöyle:

İKTİDAR AYAĞINA KURŞUN SIKIYOR


"Son derece kaygı verici. Bence iktidar kendi ayağına kurşun sıkıyor. 17 Aralık yaklaşıyor, Bütün Türkiye 17 Aralık'a giderken, iktidarın, gündemdeki konuları gözden düşürmek için bir hamle yapacağını konuşuyordu ve bu beklentiyi boşa çıkarmayarak 17 Aralık tartışmalarından ne kadar korktuğunu somut bir şekilde kanıtlamış oldu.

BASININ BÜTÜNÜNE GÖZDAĞI

Bugün yaşanan operasyonun gerekçelerine baktığımız zaman, en üst düzey insanların gözaltına alınmasını gerektirecek olan hiçbir şey yok. Bir yayın grubunun en üst düzeyine bugün gözaltı uygulayarak, basının bütününe "17 Aralık'a giderken, bu konuları gündeminizden düşürün, çok kurcalamayın, kurcalayanların başına neler geliyor görün" görüntüsü yaratacak olan bir olay gerçekleştirildi.

BENİ KAYGILANDIRIYOR

Öyle zannediyorum ki, bu konuları biraz unutmuş olanlar yeniden hatırladılar, dünya medyası yüzünü tekrar Türkiye'ye çevirdi, bu iktidara yarar getirecek bir çaba değildir, Türkiye'nin itibarını dünyada yükseltecek olan bir çaba değildir, hukuk devletine dönmemizi sağlayacak olan bir çaba değildir, bütünüyle yanlış bir adımdır, tez zamanda vazgeçmelerini temenni ederim, demokrasinin geleceği açısından bu gidiş beni kaygılandırıyor.

BUNDAN SONRA HER ŞEY YAPILABİLİR

Bundan sonra gündemi başka yerlere çekmek için her şey yapılabilir, bu dönemde iktidarın buna ihtiyacı olduğunu gören, ona yaranmak isteyen kraldan fazla kralcılar da türüyor. Basınla uğraşmak şimdiye kadar hiçbir iktidara fayda getirmemiştir. Bir miktar yakın tarih okuyan herkes bilir, tarih, iktidarların basına karşı bu tür ağır baskılar uygulatmasının o iktidarlara nelere mal olduğunun somut örnekleriyle doludur.