BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ertuğrul Günay o cümle ile istifa etti!

Kültür ve Turizm eski Bakanı, Ak Parti Milletvekili Ertuğrul Günay, partisinden istifa edeceğini bir basın toplantısı ile açıkladı.

Abone ol

Kültür ve Turizm eski Bakanı, Ak Parti Milletvekili Ertuğrul Günay, partisine getirdiği eleştiriler üzerine Disiplin Kurulu'na sevkedilmişti.

AK Parti MYK'sında kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan dün gece yarısı yaptığı açıklama ile istifa etmişti. Bugün de sabah saatlerinde Ankara milletvekili Haluk Özdalga istifa ettiğini açıkladı.

Twitter'dan açıklama yapan Günay, "İstenmediğimiz yerde durmayız" demişti.

Eski Bakan Günay da bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile partisinden istifasını açıkladı.

Said-i Nursi'nin "ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam" sözüne atıf yapan Günay istifa açıklamasını yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu:

AK PARTİ'YE TEŞEKKÜR EDERİM

AK Parti genel başkanı Erdoğan ve MYK üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Kendileriyle bir süre birlikte çalıştık. Ben AK Parti girerken 27 Nisan muhtırasından hemen sonra şimdiye kadar inandıklarımı ve savunduklarımı yine aynı kararlılıkla savunarak aranıza katılıyorum demiştim. 7 yılda aynı doğrultuda görevimi sürdürmeye çalıştım

Milletin bize verdiği emaneti hep yüksekte tutarak çalıştım. Bakanlık yaptım. Son 1 yılda değil bakanlık döneminde yüksek sesle dile getirdim.

Yanlış gördüğümü bakanlık dönemi de dahil uyarılar yaptım.

Çok ciddi idialarla karşı karşıyayız. Buna açık yürüklilikle karşı koymalıyız.

Ne yazıkki hukuk kurallarını hatta normal insan aklını zorlayan bir psikolojik süreç izleniyor.

Arkadaşlarımızla bir süre zor dönemde birçok yurttaşlık bağı kurduğumuz harektten ayrılmak doğru olmak dedi. İçerden uyarılar yapmaya yüksek sesle dile getirmeye çalıştık.

AK Parti'nin yöneticilerine doğruları göstermeye çalıştık.

DİSİPLİNE SEVKEDİP İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRDILAR

Dün akşam MYK bizim vermekte zorlandığımız kararı teşvik ettiler ve kolaylaştırdılar. Parti ciddi ithamlarla karşı karşıyayken 10 günden beri tahamül gösterirken partiyi hukuka siyaseti etiğe davet eden arkadaşları disipline sevk ettiler.

İşimizi kolaylaştırmış oluyorlar.

Çeşitli vesilelerle özellikle bakanken partinin tabanında çok sayıda mağdurlarının mazlumlarının olduğu bilinci ile partinin düzenin bozmasından kendisini uzak tutması konusunda uyardık. Ama ne yazıkki dinletme imkanı kalmadı.

Çünkü iki kanat gelişti. Mazlum geniş kitle bir de partinin tepesinde mağrur bir kitle...

Onlar kibrin doğrultusunda bir başka yere doğru yelken açıp gidiyorlar. Yolları ayırma noktasına geldik. Ama İzmir ve İstanbul çevresinde seçim çalışması yaptığımız arkadaşlarla gönül bağımızı katiyen ayırmak durumunda değilim.

O mağrur ve mütehakkim tabanla yollarımızı ayırıyoruz.

EKMEKSİZ YAŞARIM...

Daha fazla katlanmamız mümkün değildi. Herkesin düsturu olan sözler vardır. Zulmü alkışlayamam zalimi sevemem.

Ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz asla.

Hepinize teşekkür ediyorum.


GAZETECİLERİN SORULARINA NE YANIT VERDİ?

-Seçim bölgemde ciddi katkılar yaptığımın düşünüyorum.

-Bir arkadaşım daha istifa etti. Partiye aynı katılmış birkaç arkadaştık. Birlikte partiye girdik ama birey olarak karar veriyoruz. Bu partiye siyaseti özgür insanların yapacağını göstermek istiyoruz.

-Milletvekiliğinden istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

-2002 yılında AK Parti kurulurken diğer partiden istifa etmişlermiydi? Temiz siyaset arayışında olduk. Yine öyle çalışmaya devam edeceğiz demiştim. Böyle bir karar aldıkları için bende karşılık verdim. Geniş tabana bir kez daha sesleniyorum. Gerçekten bir büyük burukluk içindeyim. Hem onların umutları hem bizim aklımızla alay eder aşamaya taşıdı. Disiplin kararına boyun eğmemiz beklenemezdi. Bağımsız bir milletvekili olarak bu birikime ihtiyacı var.