BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,85
ALTIN 2.513,68
HABER /  GÜNCEL

Ersun Yanal mı Fatih Terim mi? Twitter'ı sallayan yazı!

Nuran Yıldız, Türk futbolunun ünlü teknik direktörleri Fatih Terim ile Ersun Yanal arasındaki farkları anlatan çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Gazeteciler.com yazarı Nuran Yıldız; Türk futboluna damga vuran yerli teknik adamlardan Fatih Terim ve Ersun Yanal hakkında sosyal medyada paylaşım rekoru kıran bir yazı kaleme aldı.

İki ismin sportif özellikleri dışında da esaslı farklar taşıdığını vurgulayan Yıldız "Ersun Yanal Anadolu insanıdır, haklı olduğu zaman bile haksız duruma düşer. Fatih Terim Adanalı olsa da İstanbul yetiştirmesidir" dediği yazısında çarpıcı tespitlere yer verdi.

İki çalıştırıcının özelliklerini anlatan ve karşılaştırma yapan Yıldız'ın yazısı şöyle:

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ı Ankara'dan, Gençlerbirliği günlerinden itibaren tanırım. Neredeyse yüz yıldır!

Bunu bilen dostlar "Yanal ve Terim arasındaki farkları yazsana" dediler.

İşte yazıyorum:

Bir, Ersun Yanal Anadolu insanıdır, haklı olduğu zaman bile haksız duruma düşer. Fatih Terim Adanalı olsa da İstanbul yetiştirmesidir, haksız olduğu zamanlarda bile haklı çıkmasını bilir.

İki, Ersun Yanal maç kaybedince "Biz nerede hata yaptık?" diye sorar, Fatih Terim maç kaybedince "Çıkıp ben mi oynasaydım?" diye sorar.

Üç, Ersun Yanal ekip ruhuna inanır. Fatih Terim için varsa yoksa kendisidir.

Dört, Ersun Yanal hiç politikacı tanımaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Ağar Fatih Terim'in kankasıdır.

Beş, Ersun Yanal akla ve bilime inanır, Fatih Terim kendinden başka hiçbir şeye inanmaz.

Altı, Ersun Yanal "devşirme" edebiyatı yapmak yerine alt yapıdan futbolcu ister. Fatih Terim eski kumaşı yeni yamayla kapatmaya heveslidir.

Yedi, Ersun Yanal'ın koluna girebilir, omuzuna elinizi atabilir, boynuna sarılabilirsiniz. Fatih Terim'e ise dokunan yanar.

YAZININ TAMAMI İÇİN