BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  MEDYA

Ersoy Dede'den Fatih Portakal'a sokak yanıtı

Star yazarı Ersoy Dede, FOX Ana Haber Bülteni'nde halkı sokağa çıkarmaya çağırmakla suçlanan Fatih Portakal'a bugünkü yazısında "Sokağa ne zaman çıkacağımızı biliriz" diye yanıt verdi.

Abone ol

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal yine eleştirilerin hedefinde. Portakal'ın “Hadi bakalım… Doğalgaz zamlarını protesto edelim. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz?” sözleri tartışma konusu oldu.

Kimi derneklerin hakkında suç duyurusuna bulunduğu Portakal'a bir tepki de Star yazarı Ersoy Dede'den geldi. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan yazar, yazısında şu ifadelerle Portakal'a yanıt verdi:

"KORKU DEĞİL 'ANADOLU İNSANININ FERASETİ' DİYORUZ"
"Çıkması gereken gündü, çıktı bu insanlar sokağa. Çıkmaması gereken günü de bilirler.Mesela dış destekli Gezi kalkışması sırasında milyonlarca gencin evde duvarları yumrukladığı halde, kardeş kardeşle karşı karşıya gelmesin diye sokağa çıkmadığını biliyorum. Gezi zaten tam da bunun için tertiplenmişken, bu millet çıkmaması gerektiğini, bu kalkışmanın başka türlü bitirilmesi gerektiğini biliyordu. Yani Portakal. Rahat ol. Bu insanlar çıkması gerektiği zamanı da, çıkmaması gerektiği zamanı da iyi bilir. Korku değil. Biz buna ‘Anadolu insanının feraseti’ diyoruz. "