BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Ersoy Dede'den Arınç'a jet yanıt: Tasfiye olmayı hazmedemiyor

24 TV ekranlarında Hikmet Genç ile birlikte program yapan Ersoy Dede, 'Bülent Arınç Cumhurbaşkanı ya da Başbakan olamadan siyaseten tasfiye olmayı hazmedemiyor' yorumunu yaptı.

Hikmet Genç'in "olayı kişiselleştirmeyelim" uyarısı üzerine, "Olayı kişiselleştirimiyorum politik bir analiz yapacağım" diyen Ersoy Dede şunları söyledi:


"Ben AK Parti hareketini yakından takip etmiş bir gazeteciyim. Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın başlattığı kongre sürecini de yakından takip ettim. O süreçte hareketin adı Tayyip Erdoğan hareketi olduğu biliyordu ama hareketi yürütenler Gül ve Arınç'tı.


Tarih 2000. Şu anda 2016 yılındayız. 2000'den 2016'ya kadar kuruluşundan itibaren zaman zaman yürütücülüğünü sürdürdüğü bu hareketin Cumhurbaşkanı ya da Başbakan olamadan siyaseten tasfiye olmayı hazmedemiyor Bülent Arınç. Bütün mesele bu.


Her seferinde diyor ki, 2007'deki Cumhurbaşkanlığı sürecinde de öyleydi. Ya sen ya ben ya Gül demişti. Daha sonra da kendini öne sürdü. Ama her seferinde bu panik halinde yapmış olduğu bu çıkışlar... Belki başka bir yerde durabilseydi çok başka olurdu. Gezi sürecinde Gezi bileşenlerden, işgalci bileşenlerden mütareke bildirisi almasaydı başka şeyler olabilirdi."

Sitene Ekle
Etiketler