BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.487,75
HABER /  MAGAZİN

Erotik değil sanat filmi!

Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Carolin'i Wilma Elles'in erotik filmde oynadığı haberi film yönetimini çileden çıkardı.

Abone ol

“Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin Carolin’i Wilma Elles’in erotik filmde oynadığı haberi basında geniş yer buldu. Söz konusu filmin yönetmeni Zeynel Abidin Çal ise haberlere tepki gösterdi: “Erotik değil, sanat filmi çektik.”

Kanal D’nin sevilen dizisi “Öyle Bir Geçer Zaman ki”de oynadığı Carolin rolüyle tanınan Alman oyuncu Wilma Elles’in Almanya’da erotik bir filmde oynadığı haberlerine, söz konusu filmin Türk yönetmeni Zeynel Abidin Çal itiraz etti. 2007 yılında çektiği “Kutsal Çelişkiler” adlı kısa film için ‘erotik film’ değerlendirmesi yapılmasının yanlış olduğunu belirten Çal, “Filmin böyle sansasyon haberlerde kullanılması beni üzdü” dedi.

Bir sahne ön plana çıktı

Filmde, dinlerdeki radikal kesimlerin kadına yönelik baskıcı bakış açısının eleştirildiğini belirten Zeynel Abidin Çal, şunları söyledi: “Filmimiz üzerinden böyle bir haberin çıkması beni rahatsız etti. Tamamen sanatsal içerikli, kadın haklarını savunan bir temanın yer aldığı bir film çektik. Filmin konusu gereği bir sevişme sahnesi var. Bu her filmde olabilecek bir sahne. Ama sırf bunun için erotik film diyerek, o sahneyi ön plana çıkarmayı doğru bulmuyorum.”

Lezbiyen ilişki

Zeynel Abidin Çal, “Kutsal Çelişkiler” ile Almanya adına uluslararası film festivallerine de katıldı. 15 dakikalık kısa filmde, İran’daki recm cezasından kaçarak Almanya’ya giden Ayşe’nin hikayesi anlatılıyor. Dinlerin kadınlara bakış açısını sorgulayan iki kadın arasındaki yakınlaşma, bir süre sonra lezbiyen ilişkiye dönüşüyor.