BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,88
HABER /  GÜNCEL

Erol Günaydın'ın borçları ne olacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, vefat eden usta oyuncu Erol Günaydın'ın vergi borçları hakkında açıkalam yaptı...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın’ın yüklü vergi borcu olduğu yönündeki iddiayı cevapladı. Günay, böyle bir borç varsa bakanlık olarak yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi.

Pazartesi günü hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın’ın vergi borcu olduğu öne sürüldü. Daha önce de gündeme gelen özel tiyatroların vergi borcu konusu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a soruldu.

Merhum Günaydın’ın vergi borcu konusunda bilgisi olmadığını ifade eden Bakan Günay, “Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey de yok zaten. Vergi borcu tamamen kurumlarla maliye arasında bir sorundur.” dedi.

BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK

Tiyatroların vergi borçlarının daha öncede gündeme geldiği hatırlatılan Günay, “Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Herkes yaptığı işle ilgili vergi yükümlülüğünü yerine getirecek. Herhangi bir esnaf arkadaşımızın başına bir şey geldiği zaman vergi borcunu bize sormuyorlar. Ya da ilgili bakanlığa sormuyorlar. Arkadaşlarımız sanıyorum ki yükümlülüklerini bir biçimde yerine getirecektir. Bizim yapabileceğimiz bir kolaylaştırma imkanı varsa elbette onu yerine getirmek isteriz. Ama konuyu sizden duydum. Ayrıntısını bilmiyorum.” diye konuştu.

25 Eylül 2012 günü vefat eden Neşet Ertaş’ın sazının kültürel varlık olarak miras listesine alınması gibi bir düşünceleri olup olmadığı sorulan Günay, “Yok, öyle bir şey olabileceğini zannetmiyorum. Herhalde aile kendi arasında anlaşacaktır.” cevabını verdi.