BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.434,41
HABER /  DÜNYA

Eroğlu Adana heyetini kabul etti

KKTC Başbakanı Eroğlu, KKTC'de temaslarda bulunan Adana Ticaret Odası heyetini kabul etti.

Abone ol

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, güçlü ve ayakta duran bir ekonominin, devam eden Kıbrıs müzakerelerinde ellerinin güçlü olması bakımından da önemli olduğunu belirterek, ekonomik çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini söyledi.

Başbakanı Eroğlu, KKTC'de temaslarda bulunan Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Eroğlu, Başbakanlık Şeref Salonu'ndaki kabulde yaptığı açıklamada, Adana Ticaret Odası ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası;nın işbirliğinin KKTC ekonomisinin gelişmesi için önemli olduğunu belirterek, bu işbirliğinin devamını temenni etti.

Eroğlu, KKTC;nin yaptığı ithalatının büyük bir kısmının Türkiye;den olduğuna işaret ederek, ticaret odalarının dayanışma içinde olmasının ekonomik açıdan önemli olduğunu kaydetti.

Hükümet olarak göreve geldiklerinden beri, ''çökmüş, harap edilmiş, bir daha kullanılmayacak gibi kullanılmış bir ekonomi'' ve batma noktasına getirilmiş şirketleri devraldıklarını anlatan Eroğlu, ekonominin güçlü ve ayakta olmasının, devam eden Kıbrıs müzakerelerinde ellerinin güçlü olması bakımından da önemli olduğunu kaydetti. Eroğlu, ekonomik çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini belirtti.

Eroğlu, siyasette ve iktidarda olanların herkesi ve her kesimi memnun etme zorunluluğu olduğunu, ancak bunun mümkün olmadığını, ama belli bir sürede ekonomiyi hareketlendirmeyi başardıklarını kaydetti.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Başbakan Eroğlu;na başarılarının devamını dileyerek, ''kendisini Başbakanlık ardından Cumhurbaşkanlığı makamında da görmek istediklerini'' belirtti.

Adana Ticaret Odası heyeti, bugün ayrıca, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile görüştü.