BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  DÜNYA

Ermenistan'da büyük şok! Başbakan istifa etti!

ERMENİSTAN Başbakanı Hovik Abrahamyan, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamayla istifa etti.

Abone ol

ERMENİSTAN'da Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada istifa eden ve Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a yeni bir hükümet oluşturma imkanını sağladığını belirten Abrahamyan, 'Samimi ve gerçekçi yaklaşımlar sonuçları verdi ancak toplumdaki kutuplaşma devam ediyor. Toplum ve hükümet, birlikte çalışmalı. Bunun için ise yeni bir başlangıç gerekiyor. Yeni hükümete şans verilmeli' diye konuştu.

İktidar partisi Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi'nin başkan yardımcısı Abrahamyan, 13 Nisan 2014'ten bu yana başbakanlık görevini yürütüyordu.

Temmuz ayındaki karakol saldırısı ve iki hafta süren rehine krizinin ardından ulusal mutabakat hükümeti kurulması vaadinde bulunan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, yeni hükümetin birkaç ay içinde kurulabileceğine işaret etmişti.

ABRAHAMYAN'IN YERİNE KARAPETYAN

Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi (ECP), Abrahamyan'dan boşalan başbakanlık görevine eski Erivan Belediye Başkanı Karen Karapetyan'ın aday gösterileceğini açıkladı.

Yeni adayın Ermenistan'da toplumuna farklı bir siyasi soluk getireceğini ve ekonomiye yeni bir ivme kazandıracağını ifade eden Sarkisyan, "Ermenistan halkı, birlik ve beraberliğiyle yeni kurulacak hükümete güven vererek güçlendirmeli, ülkenin kalkınmasını sağlayacak ve Ermenistan'ın bölgedeki pozisyonunu güçlendirecek çözümleri el birliğiyle ortaya koymalı." diye konuştu.

Çalışmaları için Hovik Abrahamyan'a teşekkür eden Sarkisyan, eski başbakanın gelecek parlamento seçimlerine de aktif olarak katılacağını söyledi.