BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  DÜNYA

Ermenistan Azerbaycan çatışması 3 asker öldü

Cephe hattında çıkan çatışmada Ermenistan 2, Azerbaycan 1 askerini kaybetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Son bir haftada 18 Ermeni askeri öldürüldü" denildi.

Abone ol

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, cephe hattında 19 Aralık'ta çıkan çatışmada Azerbaycan ordusunun karşı tarafın ateş noktalarına darbeler indirdiği, birkaç askeri aracın tahrip edildiği ve en az 2 Ermeni askerinin öldürüldüğü, 4 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Bakanlık son bir haftada çıkan çatışmalarda Ermenistan ordusundan 18 askerin öldürüldüğünü, cephe hattındaki durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğunu ve Ermeni ordusunun eylemlerine karşılık verilmesi için önleyici tedbirlerin hayata geçirildiğini duyurdu.

Açıklamada Azerbaycan ordusundan İbrahim Nurmemmedzade isimli askerin şehit olduğu belirtildi. Cephe hattında bu ay daha önce Azerbaycan ordusundan bir subay ile üç asker şehit düşmüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ise, iki ülke arasındaki çatışmaların sonlandırılması ve  Yukarı Karabağ sorununun çözümü için 19 Aralık'ta İsviçre'nin Bern kentinde bir araya gelmişti.