BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.240,78
HABER /  GÜNCEL

Ermeniler Türk bayrağı yaktı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da sözde Ermeni soykırımının 99. yıl dönümü dolayısıyla bir gösteri düzenlendi.Sloganlar atan kalabalık, Türk ...

Abone ol

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da sözde Ermeni soykırımının 99. yıl dönümü dolayısıyla bir gösteri düzenlendi.Sloganlar atan kalabalık, Türk bayrağını ateşe verdi.
Başkent Erivan’daki Özgürlük Meydanı’nda toplanan göstericiler arasında yer alan ve “Ermenistan, Tazminat ve Talep” sloganları atan Dashnaktsutiun siyasi partisinin gençlik ve öğrenci kolları üyeleri, yanlarında getirdikleri Türk bayrağını ateşe vererek, 99. yıl dönümüne adanan meşaleli yürüyüşü başlattı. Göstericiler, buradan, Erivan’ın tepelerinin bir tanesinde bulunan "Tsitsernakaberd Ermeni Tehciri" anıtına yürüdü. Göstericiler, Tsitsernakaberd’e yürüyüşleri sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na 2009 tarihli Ermeni-Türk protokolünden Ermeni imzasının silinmesini talep eden bir mektup götürdü.
Yürüyüşe katılan gençlerin ellerinde “Tazminat, kınama, tanıma” yazan pankartlar ve büyük tahtadan bir haç taşıması dikkat çekti. Yürüyüşçülere, ruhani liderler de eşlik ederken, yürüyüş sırasında vatan şarkıları söylendi.
Benzer meşaleli yürüyüşlerin Dağlık-Karabağ ve Gürcistan’ın güneyinde bulunan ve Ermenilerin etnik çoğunluğu oluşturduğu Javakhk kentinde de gerçekleştirildiği öğrenildi.
(İHA)