BIST 9.559
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.475,36
HABER /  GÜNCEL

Ermenek'te son durum! Bakanlar açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İŞTE BAKANLARIN AÇIKLAMALARI

Üç bacaya girdik, olumlu sonuç alamadık. İçerideki suyun basıncıyla oluşan tahribatın olduğunu görüyourz. Tavanın zaman zaman çöktüğünü de görüyoruz.

KREDİ BORÇLARINA ERTELEME

Ermenek’te 1500 civarında işçimiz çalışıyor. İşçilerimizin kredi borçlarını bankalarımız 3 ay süreyle erteliyorlar.

Yer altındaki işçilerimizin kredi borçlarını da Halkbankası genel müdürlüğü siliyor.

İşçilerin yemek yediği yere 25-28 metre daha mesafemiz var. Eğer arkası açıksa bir ekip orada çalışıyor. Eğer tavanda göçmeler varsa daha çok zamana ihtiyacımız var.

Tavsiyeleri  olanlara biz açık olduğumuzu ilettik. Yol haritamız projelerimiz belli. Buna rağmen birinin tavsiyesi varsa bu sektörle ilgili onu dinleyebilirz. Bu farklı yorumlanmasın

GERÇEKÇİ OLMAMIZ LAZIM

Ailelerimiz ve işçi kardeşlerimizi bilgilendirme toplantılarımız var. Gerçekçi olmamız lazım. Bilmediğimiz tabloyu önceden tahmin etmek sizi yanıltabilir o yüzden süre vermekten ısrarla kaçınıyoruz. Biran önce işçi kardeşlerimize ulaşmaktır amacımız. Süre vermemiz gerçekçi olmaz

BATAN TEKNE HAKKINDA

24 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi kurtuldu, 13 kişinin arama faailiyetleri devam ediyor. Değişik haberler bizlere de ulaşmıyor değil. Kaptanın başka gemi tarafından alındığı gibi ama bunlar kesin bilgiler değil.