BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  GÜNCEL

Ermenek'teki madencilerin otopsisi şok etti!

Karaman Ermenek madenini su basmasıyla ocaktan cansız bedenleri çıkarılan 8 işçinin hemen ölmediği ayrıntısı gündeme bomba gibi düştü. İşte o detaylar...

Abone ol

Karaman Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu Köyü'nde Has Şekerler firmasına ait madende su patlamasıyla Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında, ocakta mahsur kalan 8 işçiyi kurtarma çalışmaları 32. gününe girerken, cansız bedenlerine ulaşılan 10 işçinin otopsileri korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

MEĞER MADENCİLERİ SU BASMASI ÖLDÜRMEMİŞ...

Yapılan incelemede, su patlaması sonucu yaklaşık 12 bin ton suyla dolan ocakta mahsur kalan işçilerin suda boğulmadığı tespit edildi.

Facianın 10. gününde aynı yerde bulunan 2 işçi ile 22. gününde birbirine sarılı vaziyette bulunan 8 işçinin metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

8 işçinin 3. yukarıbaş denilen bacada tahkimat duvarının üzerine çıkarak yaklaşık 15 saat boyunca kurtarılmayı beklediği öne sürüldü.

ermenek.jpeg 

YAŞAM ODASI OLSAYDI...

Uzmanlar, facianın yaşandığı madende yaşam odası olması durumunda su baskınından kaçarak tahkimat duvarının üzerine çıkan 8 işçinin kurtulacağını söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinde zorunlu olan yaşam odalarında günlük ortalama bir kişinin bütün ihtiyaçları bulunuyor. Bu odalara sığınanlar 30 günün üzerinde yaşayabiliyor. Bu da kurtarma ekiplerinin kaçış odalarına sığınan işçilere ulaşabilmesini için yeterli zamanı sağlıyor.

SORUMLULAR TESPİT EDİLSİN

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında hazırlanan ön bilirkişi raporunda Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün kazadan sorumlu olduğunun tespit edilmesinin ardından ikinci idari soruşturma başlattı. Başsavcılık, Enerji ve Çalışma bakanlıklarına kazada sorumlulukları bulunan kişilerin tespiti için yazı gönderdi.

Kaynak: Bugün