BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  GÜNCEL

Ermenek'te maden kazası geliyorum demiş!

Ermenek'te facianın yaşandığı madenin içindeki bakımsızlık ve derme çatma yapılar fotoğraflara yansıdı.

Abone ol

ERMENEK'te 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasının yaşandığı işletmede kurtarma çabaları sabahın ilk ışıklarına kadar sürerken fotoğraflara acı bekleyiş yansıdı. 

Kömürün poşetlendiği barakalar, etrafı brandalarla kaplı derme çatma dinlenme alanları ve açıktaki sobanın üzerinde duran çaydanlık, tahta masanın üstündeki madenci kaskı ile çay bardakları dikkat çekti. İşçilerin madenci kasklarındaki ışıkların şarj edildiği odaların bakımsızlığı da gözlerden kaçmadı.

ACI BEKLEYİŞ

Güneyyurt’ta kazanın meydana geldiği madenin arka bacasından da su tahliyesi için çalışmalar sürüyor. Burada çalışmalara katılan madencilerin yorgun düştükleri sırada oturdukları bankın arkasındaki duvarda maden kazasında mahsur kalan arkadaşlarının ceketlerinin durduğu görüldü. 

26521140.jpg

TABUREDE SABAHLADILAR

Kazanın meydana geldiği maden ocağında incelemelerde bulunan CHP milletvekilleri taburelerde sabahladılar. AFAD yetkilileri ile görüşen, madende görevli mühendislerden bilgi alan ve aileleri dinleyen İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin dinlendiği maden ocağının yemekhanesindeki taburelerde sabahladılar. Saat 04.30’dan 06.30’a kadar iki saat taburelerde uyuyan vekiller, sabahın ilk ışıklarıyla da madendeki çalışmaları izlemeye devam ettiler. 

26521156.jpg