BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Ermenek'te cenazesi çıkarılan işçi bakın kimin oğlu çıktı

Karaman Ermenek madeninde kurtarma çalışmalarının 12. gününde, cenazeleri çıkarılan iki işçiden İsa Gözbaşı'nın su çabuk boşaltılsın diye toprağı elleriyle kazan kadının oğlu olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Karaman Ermenek maden faciası tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın dün yaptığı son açıklamanın ardından, bugün madenden cenazesi çıkarılan iki işçinin kimliğinin belli olduğu açıklaması geldi.Ermenek'te cenazeleri çıkarılan madencilerin isimlerinin Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı olduğu açıklandı. 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasında kimliği tespit edilen İsa Gözbaşı'nın su çabuk boşaltılsın diye toprağı elleriyle kazan kadının oğlu olduğu ortaya çıktı.

ANNESİ TOPRAĞI ELLERİYLE KAZMIŞTI

Ocakta mahsur kalan 18 işçinin yakınları ile çıkarılan 2 işçinin cesetlerinden alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu'nda incelendi. Yapılan DNA testinde, cesetlerin Ermenek'e bağlı Aşağı Çağlar köyünden Kerim Haznedar (32) ve İsa Gözbaşı (23) olduğu tespit edildi.

1.20141108133208.jpg 

 İsa Gözbaşı'nın annesi, maden kazasının olduğu ilk günlerde su tahliye edilirken bir umutla su daha çabuk boşaltılsın diye toprağı elleriyle kazıp, boruları düzeltirken görüntülenmiş ve bu fotoğrafla akıllara kazınmıştı.

2.20141108133240.jpg 

 

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Maden şirketine ait kömür ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 madenciden cesetlerine ulaşılan 2’sinin kimlikleri bugün netleşti. Ankara’dan gelecek olan DNA testi raporuna göre işçilerin kimlikleri belirlendi. Kurtarma çalışmalarının 12’nci gününe girerken diğer 16 işçinin bulunması için de çalışmalar sürüyor.

CENAZELER MOLOZLAR ARASINDAN BULUNMUŞTU

Maden ocağında mahsur kalan işçilerden 2 kişinin cesetleri geçen perşembe gece nefeslik kısmının 2’nci baş yukarı olarak adlandırılan bölümünde molozlar içinde bulunmuştu. 2 işçinin cenazeleri Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerin kimliğini belirlemek için de 18 işçinin 41 yakınından alınan kan örnekleri, dün DNA testi karşılaştırılması için helikopter ile Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. DNA testi bugün sonuçlandı. Cenazeleri çıkarılan madencilerin isimlerinin Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı olduğu açıklandı.

"GÜNLERCE SÜREBİLECEK BİR ÇALIŞMA"

Kömür ocağında mahsur kalan diğer 16 işçinin bulunması için ise çalışmalar sürüyor. Çalışmaların zaman alacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız dün yaptığı açıklamada, ”Önümüzde günlerce sürebilecek bir kurtarma çalışmasından bahseder olduk. Çünkü hem tahkimatın bozulduğu hem de zeminin bozulduğu bir ortama geldik. Mesafenin çoğunluğunu daha geride bırakmış olmamıza rağmen işin yoğunluğunu önümüzde görüyoruz. O yüzden ailelerimizle paylaştığımız bu bilgilerde zamana karşı sabırlı olmamız gerecek” demişti.

Vardiya sistemiyle çalışan kurtarma ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çamur ve moloz tahliyesi ile tahkimat işlemleri sürüyor. Zaman zaman duran su tahliye işlemleri de dün geceden itibaren yeniden başladı.