BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,48
HABER /  EKONOMİ

Ermenek'te bir maden ocağı kapatıldı

Ermenek'te Tarkom Madencilik'e ait bir kömür ocağında üretim durduruldu.

Abone ol
Maden faciasının yaşandığı Ermenek'te yapılan denetimlerin ardından Tarkom Madencilik'e ait bir ocakta üretim durduruldu. Perşembe günü de bir ocak kapatılmıştı.
 
Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin mahsur kaldığı madenin bulunduğu Cenne kömür sahasındaki ocaklarda denetimler artırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağı müfettişler, Tarkom Madencilik'e ait kömür ocağında iş güvenliğiyle ilgili görülen eksikler üzerine üretimin durdurulmasına karar verdi. 
 
Bakanlık geçen perşembe günü de havzadaki Özkar Madencilik şirketine ait kömür ocağında üretimi durdurmuştu. Teftiş kurulunun hazırladığı raporlarda ocaklar eksiklikler giderilene kadar kapalı kalacak. 
28 Ekim Salı günü öğle saatlerinde Has Şeker Madencilik Şirketi tarafından işletilen maden ocağını su basmış, 18 işçi mahsur kalmıştı. Madencilerden ikisinin cesedine arama çalışmalarının 10'uncu gününde, 6 Kasım Perşembe akşamı ulaşılmıştı. 16 işçiyi arama çalışmaları ise hâlâ sürüyor. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Madenin sahibi Saffet Uyar'ın da aralarında olduğu beş kişi 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla tutuklanmıştı.