BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  GÜNCEL

Ermenek madencisinin cenazesini kardeşi çıkardı!

Ermenek'ten gelen son dakika mden faciası haberlerine göre, arama kurtarma çalışmalarında bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. İşçinin cenazesini kardeşi çıkardı...

Abone ol

Karaman Ermenek Madeni'nden gelen son dakika haberlerine göre, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği madende bir işçinin daha cenazesine ulaşıldı.

Tüm Türkiye'nin içini yakan Ermenek maden faciasında bugün bir işçinin daha cansız bedeni çıkartıldı. Karaman'ın Ermenek ilçesinde Mehmet Baha'nın cansız bedenini bulan ağabeyi Hamdi Baha'nın, tanıyamadığı kardeşini dışarıya kadar çıkartıp kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

HAYATINI YİTİREN İŞÇİYİ KARDEŞİ ÇIKARDI...

Başka bir madende çavuş olarak çalışan Hamdi Baha (40), kardeşi Mehmet Baha'nın (32) ve diğer işçilerin madende mahsur kalmasının ardından kurtarma çalışmalarına katıldı.

Daha önce 10 işçinin cansız bedenlerine ulaşılmasında da görev yapan Baha, en son kardeşini buldu. Olayın ilk gününden itibaren canla başla mahsur kalan işçilere ulaşmak için çalıştıklarını vurgulayan Baha, kardeşini kendisinin bulduğunu söyledi.

Su geldiğinde kardeşi Mehmet'in yukarıya doğru tırmandığını, ağacın başına, boyunduruğa kadar çıktığını gördüğünü anlatan Baha, "Ayağının birini yukarıya koymuş, diğeri alt tarafta kalmış. Su boyunu aşınca düşmüş ve orada kalmış. Ayağının biri pasaya gömülmüştü, çıkarttım" dedi.

ermenek-kardes.jpg 

İÇİNDEKİ HİS ONU KARDEŞİNE DOĞRU YÖNLENDİRDİ

Cansız bedenine ulaşılan kişinin kardeşi olduğunu bilemediğini ifade eden Baha, bizzat kendisinin cenazeyi ceset torbasına koyup dışarıya kadar çıkarttığını dile getirdi.
Baha, ocaktayken "Acaba kardeşim mi" düşüncesiyle cenazenin yüzünü yıkadığını, ayaklarına baktığını ancak tanıyamadığını kaydederek, şöyle devam etti:
"Cenazeyi bulduğumuzda acı hissettim. O cenaze kardeşimin olmasa bile başkasının acısı bizim acımız. Çok üzücü bir olaydı. Duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Eğer o anda kardeşimi tanımış olsaydım, hastaneye kendim götürürdüm. Çalışmaya devam ettim."

kardes1.jpg"ORACIKTA TANIDIM"

Cenazenin Mehmet'e ait olduğunu öğrendiğimde farklı duygular hissettiğini dile getiren Baha, "Hemen hastaneye koştum. Oracıkta tanıdım. Kardeşimin cenazesi bana denk geldi. Daha önceki cenazeler bulunduğunda da vardım. Onları gördüm ama almaya yanaşamamıştım. Bu sefer kardeşimi tanıyamasam da içimdeki bir his beni ona yöneltti" diye konuştu.