BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

Erman Toroğlu'nu çıldırtan soru

Kendisine "neden şimdiye kadar şikayetçi olmadın?" diye soranlara çok kızan Erman Hoca yine sert çıktı.

Abone ol

Bedrettin Uğur ve Mehmet Baransu'nun Kanal A'da  hazırlayıp sunduğu Siyaset Masası'nda bugün şike soruşturmasında en çok konuşulan isimlerden biriyle, Erman Toroğlu ile yapılan röportaja yer verildi.

Canlı yayına çıkmayan Erman Toroğlu, şike soruşturması kapsamında polisin çağrısı üzerine ifade vermeye gitmiş ve Aziz Yıldırım'dan şikayetçi olmuştu. İfade vermeye gittiği zaman taktığı gözlükleriyle medyada hayli çok konuşulan Toroğlu, Siyaset Masası programında neden Yıldırım'dan şikayetçi olduğunu, soruşturmanın olası sonuçlarını ve geçmişten beri söyledikleriyle haklı çıktığını anlattı.

Gazeteciler.com sitesinde yer alan habere göre, Toroğlu'nu "neden şimdiye kadar şikayetçi olmadın?" sorusu çıldırtmaya yetmiş. İşte Toroğlu'nun cümleleriyle şike soruşturması ve verdiği ifadenin ayrıntıları...

TOROĞLU NEDEN ŞİKAYETÇİ OLDU?

"Polis çağırdı gittim. Şike olayını sordular. Sonra Sinan Engin ile Aziz Yıldırım'ın konuşmalarını okudular. O zamana kadar herkes Digitürk'ten kovulmam ile ilgili başka bir şey söylüyordu. İlk defa polisin ağzından duydum Aziz Yıldırım'ın rolünü. Ben de bildiklerimi, yaşadıklarımı anlattım.

Telefon konuşmasında benim için "bilmem neyin çocuğunu Digitürk'ten kovdurdum..." diyor; "gazetesinden de attıracağım..." diyor.  "Muazzam bir kampanya başlatacağım" diyor...  "Sallandıracağım onu" diyor.

Yıllar önce İzmir Hava Hastanesinden alınan ve Aziz Yıldırım'ın askerlik yapamayacağını söyleyen raporu ortaya çıkarmıştım. Yıldırım o raporu almadan hemen önce futbol oynuyordu ve sağlık problemi yoktu. Uğur Dündar da vardı o haberi çıkartırken ben. O günden sonra Yıldırım ile aramızdaki ipler koptu.

"APTALLAR... GERİ ZEKALILAR... "

Toroğlu, şikayetçi olmasıyla ilgili "neden şimdiye kadar bekledi" eleştirisini yapanlara da çok sert çıktı: 

"Fenerbahçelilere hedef gösteriyor beni. 'Kampanya başlatacağım' diyor. Kampanya başlatacak insan benim için hayati tehlikedir. Bana diyorlar ki 'neden daha önce şikayetçi olmadın?' Aptallar... Bilmiyorum ki ben ne olduğunu o zaman. Geri zekalılar benim gidip ifade verdiğimi yazıyorlar. Ben kendim gitmedim. Polis çağırdı. Polis çağıracak, savcı çağıracak, gitmeyeceksin... Sıkıysa gitme.

"HAVADA BULUT SEN FUTBOLU UNUT"

"Bu işler uzayacak. Tahminen 1 sene uzar. Mahkemeler başlayınca, işin içine giren, savcı tarafından suçlananlar birbirleri aleyhine konuşacak." diyen Toroğlu, "Bu sene futbol olmaz" dedi ve şöyle devam etti: 

"Takımlar küme düşse de düşmese de futbol oynamaz kimse. Havada bulut sen futbolu unut. Önümüzdeki sene futbol yeniden şekillenecek. Herkes yenilenecek. Bu elmaları kasanın içinden atmazsan diğer elmalar çürür. Ben bunu hakemken söyledim. 1 sene ceza verdiler bana. O zamanlar maç satan hakemler vardı onlara vermediler bu cezaları."

"YAYINCI KURULUŞ DA BASIN DA TEMİZLENMELİ"

"Yayıncı kuruluşlardan başlamak üzere, basın da dahil, futbolcu da dahil herkesin temizlenmesi lazım. Ben futbolcuyken bunları gördüğüm için hakem olmaya karar vermiştim"

"BEN DE ZARAR GÖRÜRÜM AMA BENİ İLGİLENDİRMEZ"

"Bir süre lig oynamasa beni ilgilendirmez. Bana da dokunur ekonomik olarak ama beni ilgilendirmez" diyen Toroğlu, soruşturmayla ilgili olarak da "başta siyasi iktidar olmak üzere kim bu işle ilgili düğmeye basılması emrini verdiyse, kim araştırdıysa gözlerinden öperim, helal olsun derim. Türk futbolu bu işten zarar değil yarar görecek." yorumunu da yaptı.