BIST 9.595
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.477,32
HABER /  GÜNCEL

Erman Toroğlu'na 2 metrelik yanıt

Erman Toroğlu'nun 'şeftalili' benzetmesine Bursa'dan acurlu yanıt geldi

Abone ol

Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği (BURSİAD) Başkanı Turgut Topçu, futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun bir televizyon programındaki, Bursaspor'a "şeftalispor" benzetmesi yapmasına sert tepki gösterdi.

HAS Parti Bursa İl Başkanı,Toroğlu'na 2 metre uzunluğunda acur kabağı gönderdi.

Topçu, Toroğlu'nun Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından katıldığı televizyon programında Bursaspor'la ilgili sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Toroğlu'nun sarf ettiği sözleri "son derece yakışıksız" olarak nitelendiren Topçu, "Toroğlu'nun milyonlara yansıyan sözlerinin, ne futbol yorumculuğuyla, ne de spor ahlakıyla bir ilgisi var. Televizyon yöneticilerinin artık bu derece seviyesizleşen kişilere prim vermemelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Topçu, şunları kaydetti:

"Erman Toroğlu'nun sözleri bir futbol yorumu olmadığı gibi kullandığı dil ve benzetmelerle de haddini aşmıştır. Sözleri bir maçı ve oyunu yorumlamanın ötesinde şov adına seviyesizleşmedir. Kullandığı dilin ne futbol yorumculuğuyla ne de spor ahlakıyla bir ilgisi var. Ne acıdır ki Türk futbolunun kaostan geçtiği bu günlerde bu örneklerle futbol yorumcularının kalitesi ve seviyesi de gözler önüne seriliyor."

Sporda şiddetin önlenmesinin tartışıldığı bugünlerde spor kulüpleri ve taraftarlar kadar televizyon yönetimlerine de sorumluluk düştüğünü dile getiren Turgut Topçu, "Bilinmelidir ki televizyonlar da futbol kültürünün oluşmasında önemli bir rol oynuyor. Hatta bazen en önemli rolü oynuyor. Reyting ve şov adına televizyonların bu seviyesizliklere prim vermesi spordaki şiddet ve hakaret olaylarını körüklüyor. TV yönetimlerini de sorumluluk üstlenmeye ve bu denli seviyesizliklere izin vermemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursaspor'un aldığı saha sonuçlarına da dikkat çeken Topçu, taraftarları sağduyulu olmaya çağırdı ve takımlarını yürekten desteklemeye devam etmelerini istedi.

Futbol kulüplerinin orta ve uzun vadedeki başarının zaman zaman yaşanan başarısızlık dönemlerindeki gelişmelere çok bağlı olduğunu vurgulayan Topçu, şunları kaydetti: "Bursaspor başarısını şampiyonlukla kanıtlamış bir teknik direktöre sahip. Ertuğrul Sağlam, özgüvenli ve profesyonel bir teknik direktör. Yaşanan sıkıntıları kısa sürede çözecektir. Bize düşen onların ihtiyacı olan morali aksatmaksızın sağlamak." Toroğlu'na 2 metrelik acur gönderdi Has Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, Toroğlu'na, yaptığı yorumdan dolayı 2 metre uzunluğunda iadeli taahhütlü acur kabağı gönderdi.

TOROĞLU NE DEMİŞTİ?

Toroğlu ne demişti! Kanaltürk'te yayınlanan Telegol programında Bursaspor'u yerden yere vuran Erman Toroğlu, Yeşil Beyazlı kulübe 'peze..nk' benzetmesi yaptı.

Kabzımallığıyla bilinen Erman Toroğlu, "Eskiden Bursa'dan Hal'e şeftali gelirdi, o şeftalinin lakabı da 10 numara'ydı. Gelen şeftali iri olduğu için ona bir de peze..nk kellesi' derlerdi' dedi.

Ardından da bombayı patlattı: 'Bursaspor da bugün tam bir şeftalispordu' demişti.