BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.489,64

Erken seçime hazır mısınız?

Ankara'nın gizemli havası erken seçim kokuyor.Hem Erdoğan hemde Bahçeli için şartlar oluşmuş durumda.Bu iş 2019'a kalmayacaktır.

Erken seçim olur mu?

Ankara’nın havasına baktığımız  zaman kesin bir dille ‘Erken seçim olmaz’ demek mümkün değil!..

AK Parti ile MHP arasında resmen başlayan ittifak görüşmelerinin şubat ayı sonlarına doğru nihayete ermesinin ardından erken seçimin gündeme gelmesi hiç sürpriz olmaz!

Yani hazırlıklı olun derim..

Bir sabah bakmışsınız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da o ışığı alarak ‘Haydi erken seçime’ demiş…

Ardından genel seçimlerle, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öne çekilmeye karar verilerek 2018’de sandığın kurulacağı açıklanmış, yerel seçimler ise normal tarihi olan 2019’a bırakılmış!

Yani;

AK Parti ile MHP arasında başlayan ittifak görüşmelerinin varacağı noktanın erken genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olma ihtimalinin çok yüksek olduğu Ankara kulislerinde ciddi ciddi konuşuluyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a son derece yakın isimlerden biri ile sohbet ediyorum.

Her bir cümlesi önemli sözler söylüyor!

Diyor ki;

'Şimdi erken seçim yok diyenleri doğal karşılamak gerekir. Demirel’in ‘Dün dündür bugün bugündür’ sözünü kulak ardı etmeyin. Reis bir siyaset ustası, bir siyasi hesap uzmanı.Aklında yerel seçimleri sona bırakmak, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimini öne çekmek olduğunu düşünüyorum.Şu an tartıyor, biçiyor!..

Çünkü genel seçimler öncesi yerel seçim riskine girmeyecektir.

(Özal'ın  düştüğü hataya düşmeyecektir.Genelde güçlü olduğu dönemde 1989 yerel seçiminde vurgun yemişti)

Anketlere baktığımızda MHP ile ittifak sonrası konjonktür de bugün lehine durumda. Bu yılın yani 2018’in eylül veya kasımında sandık milletin önüne gelirse kimse şaşırmasın.”

İşte Ankara kulislerinde sessiz ve derinden konuşulan bu…

Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık yaptırdığı anketlere de bakarak erken seçim hesabı içine girdiği dile getiriliyor.

Dedik ya!

Ustalık böyle bir şey!

7 Haziran  seçimlerinden sonra siyaset kilitlenmiş, dönemin Başbakanı Davutoğlu dahil herkes koalisyon kurulmasını beklerken ‘Ben daha son sözümü söylemedim’ diyerek ülkeyi erken seçime getirip partisine yeniden tek başına iktidar yolunu kim açmıştı?

Tabi ki Recep Tayyip Erdoğan…

Yani 2018 eylül veya kasım ayında erken seçime gidilerek  parlamento ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılması ve yerel seçimlerin 2019’a bırakılması hiç sürpriz olmayacaktır..

Neden erken seçim sorusuna cevap için de en önemli faktörlerden biri şu;

Erdoğan’ın, yerel seçimlerde partisinin birçok önemli ismini, mevcut ve eski bazı bakanları, daha da ötesi Başbakan Yıldırım’ı belediye başkanlıklarına aday göstermeyi düşünmesi nedeniyle bir boşluk doğmaması için genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini öne çekeceği konuşuluyor.

Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi sandık riskine girmeyeceği, sonuçların istenilen gibi olması halinde yerel seçimler öncesi ortada muhalefet denilen hiçbir şeyin kalmayacağı hesap ediliyor.

O nedenle Erdoğan’ın yerel seçimlerde başta kıran kırana geçmesi beklenen Ankara ve İstanbul gibi iki büyükşehirde seçim riskine girmeden, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimini erkene alma olasılığı çok yüksek…

Ve MHP de kendini toparlamışken!

Yani önümüzdeki bir iki ay ‘Erken seçim’ için karar ayları olacaktır..

Bekleyip görelim…

En önemli soru seçimler OHAL altında yapılır mı?

Evet!

Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da söylediği kendisine yakın kaynaklarca dile getiriliyor.

Yani Türkiye’nin dahili ve harici bedhahlara karşı yürüttüğü mücadele nedeni ile OHAL sürerken seçimlerin yapılmasının hiçbir sakıncası olmadığı söyleniyor.

Yani OHAL sürerken 2019 Kasımına seçimler kalmayacaktır!

Erdoğan’ın sık sık anketler yaptırdığı, AK Parti- MHP ittifakına BBP de eklenince oranın yüzde 50’yi rahat geçtiğini hatta yüzde 60’lara kadar gelebileceğini gördüğü dile getiriliyor.

Peki Erdoğan’ın masasının üzerindeki son ankette ne var?

Aldığım bilgi şu;

AK Parti (Yüzde 48) ile MHP’nin ( Yüzde 11) toplam oy oranının yüzde 59 olduğu, MHP’nin iki ay önceye kadar yüzde 9’lara düşen oy oranını yeniden son seçimlerdeki eski noktasına taşıyıp, İYİ Parti’nin önünü kapattığını belirtelim.

İşin özeti;

2018 eylül veya kasım ayında Türkiye erken genel seçime gider, hem parlamento  hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini yapar..

Ankara’nın derin siyaset kulislerinden yansıyan bilgiler ışığında ‘Seçimler zamanında yapılacak’ açıklamalarına bakmayın…

Ankara’nın gizemli havası ‘erken seçimlere hazır olun’ diyor..

Çünkü hem Erdoğan hem de Bahçeli için zemin çok müsait…

İstedikleri şartlar oluşmuş durumda…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Söz konusu vatansa gerisi benim için teferruat. Erdoğan ile birlikteyim’ diyen Bahçeli gibi iyi bir asist yapan  bulmuşken her an erken seçim golünü atabilir!

Hazır olun!

Bir tarafta hiç beklenmedik anda karar almada usta bir lider diğer tarafta alınan kararlar karşısında ustalığını ortaya koyan bir lider gerçeğinin karşımızda olduğunu görmek gerekir...

Hele hele  AK Parti ve MHP gibi tabanları birbiri ile ilişkili olan, en önemlisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a neredeyse ‘BAŞBUĞ ERDOĞAN’ demeye ramak kalan bir MHP tabanı ortada iken ilk turda yüzde 50’nin üzerine çıkmak  hiç de hayal değil..

İki parti tabanı içinde özlenen birliktelik olduğunu söylemek zor mu?

Ülkücülerin bütün  milli hassasiyetlerini hayata geçiren bir lider portresi çizen bir adam ile Bahçeli  kol kola giriliyor

MHP’liler ne istiyordu?

İktidar!..

İşte size devletin zirvesinde adı konan  ’MİLLİ  MÜTABAKAT’

Ve o  nedenle CHP’si, HDP’si, SP’si, İYİ Partisi Erdoğan’ı bırakıp Bahçeli’ye saydırıyor!

San ki  Devlet Bahçeli’ye ‘Gel Başbakan ol’ diye teklif götüren Kemal bey değildi?

San ki  Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı üzerinde Devlet Bahçeli ile ittifak yapan Kemal bey değildi?

Ah Kemal bey!

Şu İstanbul il başkanını seçmişken Sen Recep Tayyip Erdoğan için Allahın bir lütfüsun!..

Kısacası Reis ve Bahçeli 'BASKIN' yapacak..

BBP'de desteğini açıklamışken!..

BEKLEYİN...

Bir tarafta AK Parti,MHP,BBP

Diğer tarafta;

CHP, HDP, İYİ PARTİ ,SP!..

Peki

Hadi CHP kolkola zaten girmiş ama Bozkurt işareti yapmaya devam eden İYİ Parti ile Erbakan hocadan emanet kalan SP yönetimi  Erdoğanı devirebilme hırsı uğruna HDP ile  nasıl biraraya gelecek ve bunu seçmenine  nasıl izah edecek?

Allah kolaylık versin Meral hanımada!..

Dedim ya!..

Erken seçim  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli için için tam zamanı!..

HER ŞEYİ ANLATIYOR...

Devletin bekası üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  MHP Genel Başkanı Bahçeli arasındaki özlenen birliktelik  her iki parti tabanınıda son derece mutlu ederken dahili ve harici bedhah ları son derece rahatsız ediyor.Şu resimde gözlerdeki samimiyete baktığınız zaman her şeyi anlatıyor.