BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erken seçimde Gürsel Tekin'den hodri meydan

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti CHP koalisyon görüşmelerini ve erken seçim tartışmalarını değerlendirdi

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Türkiye'de bir yangın var. Bütün bu yangın ortamında erken seçimin Türkiye'ye yarar sağlamayacağını biliyoruz. Ama ısrarla partiler erken seçim derse hodri meydan" dedi.

Tekin, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 1 Mart tezkeresinden itibaren yaşanan gelişmelerin Türkiye'ye faturasının ağır olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısından sonra "Adeta akıllarla oynarcasına 900 kilometre sınırın önümüzdeki günlerde duvar örülerek yeniden güvenlikli hale getirileceğini açıkladığını" anımsatan Tekin, "Bana kalırsa iktidarla IŞİD arasında bir duvar örülmesi gerektiğini düşünüyorum. İktidar IŞİD ile duvar örmediği süreci kendilerinin açmış olduğu güvenlik duvarının bir anlam ifade etmeyeceğini hepimizin bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, CHP olarak Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararına saygılı olacaklarını bildirdi. 

Koalisyon görüşmelerini çok şeffaf yürütmek istediklerini anlatan Tekin, "Sayın Davutoğlu'nın ısrarla hükümet kuralım çabasına rağmen AKP'de sorun olduğunu bilmenizi istiyorum. CHP'de sorun yok. Taleplerimizi ilettik. Bu talepler Türkiye'nin talepleridir. Yanlış dış politika, hukuk sistemi, iç güvenlik CHP'nin vazgeçilmezleridir. Bu vazgeçilmezi kabul ederlerse neden olmasın. Türkiye sahipsiz kalsın istemeyiz" dedi.

Gürsel Tekin, koalisyon konusunda umutlu olduklarını, parti kongre sürecinin de sorunsuz yürüyeceğini belirterek, CHP'nin seçimin ardından yapılan anketlerde oyunu yükselttiğini kaydetti.

Tekin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de bir yangın var. Bütün bu yangın ortamında erken seçimin Türkiye'ye yarar sağlamayacağını biliyoruz. Ama ısrarla partiler erken seçim derse hodri meydan. Yarın Türkiye coğrafyasının neresinde ne olacağını bilen biri var mı, iktidar yetkilileri 'her şey gözetimimiz altında' derlerse tamam. Ama kendileri bile 300 polisle geziyorsa yazıklar olsun bize."