BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,73
ALTIN 2.498,39
HABER /  POLİTİKA

Erken seçim ne zaman Erdoğan tarihi verdi

2015 yılında erken seçim ne zaman yapılacak sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan erken seçimin 1 Kasım 'da yapılacağını söyledi.

Abone ol

TÜRKİYE erken seçime doğru son sürat yol alıyor. Peki erken seçim ne zaman yapılacak? YSK sinyali vermişti Cumhurbaşkanı Erdoğan da 1 Kasım diyerek tarihi duyurdu.
erken-seçim-ne-zaman-erdoğan-tarihi-verdi-.jpg
Erdoğan, " Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü Meclis Başkanıyla görüşme yaptıktan sonra ülkeyi erken seçime götüreceklerini söyledi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevini neden vermediğini "Ana muhalefetin başındaki zat, 'Beştepe kaçak, gitmem' derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım?" sözleriyle açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı. Namaz sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, erken seçim ve hükümeti kurma görevi tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyonlarda birçok şeylerin konuşulduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarını bildiğini vurguladı.

Bu yetki alanlarını da sonuna kadar kullanmak durumunda olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

'BEN BEŞTEPE'Yİ TANIMIYORUM, BEŞTEPE KAÇAKTIR, BEŞTEPE'YE GİTMEM' BÜTÜN BUNLARI SÖYLERKEN...

"Zaman kaybetmenin peşinde olmadım, olmayacağım. Nedir bu? Ben en fazla milletvekiline sahip olan siyasi partinin genel başkanına görevi verdim ve iki siyasi partiyle ciddi bir süreci geçirdiler. Netice alabildiler mi? Alamadılar. Şimdi Anamuhalefet Partisi'ne yetki verilmeli. Tamam da biz şimdi bunlarla bu görüşmeler yapılmış. Anamuhalefet Partisi'nin başındaki zat, 'Ben Beştepe'yi tanımıyorum. Beştepe kaçaktır. Beştepe'ye gitmem' bütün bunları söylerken şimdi ben Beştepe'yi tanımayanı, Beştepe'nin adresini bilmeyeni, Beştepe'ye niye çağırayım ki? Bütün bu gerçekler ortada, zaman kaybetmeye gerek var mı? Yok.

45 GÜNÜN SONUNDA ERKEN SEÇİME GÖTÜRECEĞİZ

Böyle bir şartla da ortada bir vaka var. Nedir? Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürebilir mi Anayasa'ya göre? Götürebilir. Bunlar maddede çok açık, net var mı? Var. Öyleyse şu anda Cumhurbaşkanı olarak, zaten pazartesi bu işin 45 günü sonu ve bu 45 günün sonunda ben tekrar Meclis Başkanımla bir görüşme daha yapacağım ve bu görüşmeyi yaptıktan sonra da hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz. Erken seçime de götürürken de burada önemli olan bir şey daha var kimi görevlendirirsem, kimi yetkilendirirsem, görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse parlamento dışından da almak suretiyle bu kabineyi oluşturup ve bu kabineyle de biz seçime gideriz. Şu andaki süreç budur."

ERKEN SEÇİM TARİHİ 1 KASIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim güvenliği noktasında da silahlı kuvvetlerin, polislerin bütün tedbirlerini aldığını kaydetti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun atılması gereken adımlarla ilgili bütün çalışmalarını yaptığını anlatan Erdoğan, "Biliyorsunuz seçimle ilgili takvim şu anda açıklandı, açıklanıyor. Dolayısıyla bu süreç içerisinde de kim ön seçim yapacaksa kim normal süreç içerisindeki hazırlıklarını nasıl yapacaksa bu hazırlıkların hepsini yapacak ve ona göre de şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" diye konuştu.

MURAT SANCAK'A SİLAHLI SALDIRI

Star Medya Grup Başkanı İşadamı Murat Sancak'a silahlı saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Murat Beye geçmiş olsun diyorum. Allah korudu. Böyle çapraz ateşe tabi oradan kurtulmuş olmak manidardır. Zaten tehdit alıyorlardı. Onlar bir şeye inanıyorlardı. Çok anlamlıdır. Özellikle ifade etmek istiyorum medya kendi içersinde nasıl özgürlüklere sahip olduğunu gösteriyor. Kimler bu olayla ilgili ne gibi başlıklar atmış. Paralel yapının organlarının basın özgürlüğü konusunda halini ve tavrını görüyoruz."