BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,29
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Erken seçim ekonomiyi nasıl etkiler? Bakan'dan Bahçeli'ye destek..

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, gazetecilerin 'erken seçime gidilmesi halinde ekonominin nasıl etkileneceği' sorusu üzerine "Bir an önce bu adımın atılması ve belirsizlik ortamının ortadan kaldırılması gerekir" dedi.

Abone ol

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekçi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 26 Ağustos 2018'de yapılması çağrısına ilişkin konuştu. Zeybekçi, gazetecilerin, Bahçeli'nin çağrısıyla erken seçime gidilmesi halinde ekonominin nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine, bir an önce bu adımın atılması ve belirsizlik ortamının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. 

EKONOMİ KÖTÜYE Mİ GİDER?.. Ekonominin kötüye gidebileceği ve bir an önce seçim yapılması gerektiği yönünde görüşler bulunduğunun belirtilmesi üzerine Zeybekci, "Şu anda etrafımızdaki ateş çemberi ve yaşananlara bakarsak, Suriye, Irak veyahut ticaret savaşları, Çin, Amerika, Rusya... Daha kötü ne olabilir? Türk ekonomisinin performansı inanılmaz bir dayanıklılıkta." ifadesini kullandı.

GELECEKLE İLGİLİ BEKLENTİ YÜKSEK... Özel sektörün üretme iştahı, ihracatla ilgili ön sipariş raporlarına bakıldığında gelecekle ilgili beklentinin yüksek olduğunu dile getiren Zeybekci, ihracatla ilgili orta vadeli programdaki beklentiyi yukarıya revize edeceklerini kaydetti. Zeybekci, birinci çeyrekle ilgili büyüme beklentilerinin yüzde 7'inin üzerinde olduğunu bildirdi.

OLUMLU OLUR... Zeybeki, "Yeni sistemi kurup Türkiye'nin gelecekle ilgili o uzun yolculuğa çıkması lazım. Ekonomik anlamda da son derece öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik anlamında olumlu bir adım. 2019'da da olsa bir şey değişmez. Fiili bir sistem var. Bu sistemin anayasal sisteme uyması, dönüşmesi lazım. Olumlu olur." diye konuştu.

PİYASA BU KARARI OLUMLU SATIN ALIR... Finans piyasalarının bu haberi yarın veya daha sonrasında olumlu satın alacağını ifade eden Zeybekci, Türkiye'nin artık rüzgardan etkilenen küçük bir tekne değil, büyük bir gemi olduğunu vurguladı.