BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.426,42
HABER /  EKONOMİ

Erken seçim doları düşerecek mi? Yiğit Bulut açıkladı

Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından herkes şu soruyu sormaya başladı erken seçim son dönemde ateşi bir türlü inmeyen piyasaları nasıl etkileyecek. Dolar düşecek mi? Bu soruların yanıtını Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut verdi. Bulut, erken seçimin piyasaları etkileyemeceğini söyledi.

Abone ol

TRT Haber canlı yayınında konuşan Yiğit Bulut, erken seçim olması durumunda piyasaların etkilenmeyeceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 2019 yılında yapılması planlanan seçimlerin 26 Ağustos'a alınmasını istedi.

MHP Lideri'nin bu sözleri, Türkiye'nin gündemini bir anda değiştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an söyleyecek bir şeyim yok" diyerek MHP Lideri ile yapacağı görüşmenin beklenmesini istedi. CHP ve HDP kanadından ise "Hodri meydan" sesleri yükseldi.

TRT Haber'de ekrana gelen Derin Analiz programında gündemi yorumlayan Yiğit Bulut, gelişmelerin piyasaya etkisinin olmayacağını söyledi.

"PROFESYONEL GÖZÜYLE BAKARAK..."

Bulut, "Profesyonel gözüyle bakarak şunu söylemek istiyorum. Erken seçim olsa da olmasa da, nasıl bir yön çizilecekse, iki seçenekte de piyasayı olumsuz etkileyecek bir gelişme yoktur." dedi.

Sekiz şirketten son seçim anketi! Erken seçimde Erdoğan ne kadar oy alır?

Erken seçim kime yarar kime yaramaz?