BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Erken seçim anketi sonuçları Ocak 2017 partilerin son oy oranları

ORC en son yaptığı erken seçim anketi sonuçlarını yayınladı. Yeni anayasa teklifi Meclis'ten geçmezse Türkiye erken seçim için sandığa gidiyor. Peki olası bir erken seçim sonuçlarına göre AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin oy oranları ne olur?

Abone ol

TBMM'de görüşmeleri süren yeni anayasa teklifi Meclis'ten geçmezse Türkiye erken seçim için sandığa gidiyor. 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Teklif geçmezse Meclis yenilenmeli" çıkışıyla başlayan erken seçim tartışmasına önce CHP ardından da AK Parti'den olumlu yanıt geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim isterken, AK Parti kanadından açıklama TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi. Şentop, "Anayasa değişikliği teklifi Meclis'ten geçmezse seçime gidilir" diyerek erken seçim olasılığını arttırdı.

Peki Türkiye erken seçime giderse partilerin oy oranları ne olur? Kritik sorunun yanıtı ORC Araştırma'nın 10-11 Ocak'ta ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ yöntemiyle yaptığı anket sonuçlarında.

ORC'nin özel gündem araştırması anketinde katılımcılara "Bu paar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu. Katılımcıların yanıtlarına göre, partilerin oy oranları şöyle:

AK Parti'nin oy oranı yüzde 53, CHP'nin oranı yüzde 23,6, MHP'nin oranı yüzde 15,8, HDP'ninse yüzde 6,5.

erken seçim anketi sonuçları partilerin son oy oranları ocak 2017

1 KASIM GENEL SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE HANGİ PARTİ YÜKSELİŞTE HANGİSİ DÜŞÜŞTE?

ORC anket sonuçlarıyla, 1 Kasım Genel Seçim sonuçları kıyaslamasına göre AK Parti oy oranında 4 puanlık bir yükseliş gözleniyor. CHP oy oranında 2 puanlık düşüş yaşanırken, başkanlık sistemine verdiği destek sonrası siyaset sahnesinde öne çıkan MHP'nin oy oranında 5 puanlık artış gözleniyor. En büyük oy kaybını yaşayan HDP'nin baraj altı kalacağı ise kesin. 1 Kasım'da yüzde 10.75 oy oranıyla kılpayı Meclis'e giren HDP'nin oy oranı en son anket sonuçlarına göre yüzde 6.5'e kadar düştü. 

genel seçim sonuçları 1 kasım
1 Kasım 2015 Genel Seçim Sonuçları