BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83

Erken Rezervasyon tatil fırsatları EMITT deydi

Oteller,tatil, erken rezervasyon fırsatları ve daha fazlası

Merhabalar

İstanbul 2014 yılının en soğuk günlerinden birisini yaşadı. 18.EMITT Doğu Akdeniz uluslararası turizm ve seyahat fuarı; kıtaları, ülkeleri, şehirleri, dünya turizm profesyonellerini bir araya getirdi. 

Fuarın ilk açılış saatlerinde ve 18:00 da ki kapanış saatinde Beylikdüzü/TÜYAP Fuar merkezinin giriş ve çıkış güzergahlarında zaman zaman yoğun trafik yaşanıldı. Fuarın bulunduğu otoparktaki araçların sayısının çokluğu ve fuara ulaşımdaki en rahat güzergah olan metrobüs hattına gösterilen talep fuarın ilk gününde dikkatleri çekti.

          

 Peki fuarda neler yaşanıldı?

Turizm profesyonellerinin adeta görücüye çıktığı yeni iş birliktelikleri için buluşmalar, kartvizit trafiği, karşılaşmalar,  tanışmalar, açılış konuşmaları, toplantılar derken EMITT’in sıcak atmosferi her şeyi unutturdu.

Alper Tekbaş Turizm Profesyonellerine Tatil ve Otelleri Sordu

Seyahat Kültürünü Araştırdı

            

Atv Avrupa ekranlarında her zaman olduğu gibi tatil tadında bir program ile takipçilerim ve izleyicilerimle buluşacak olmanın heyecanıyla turizm profesyonellerine, duayen isimlere, genç  yöneticilere, otel ve acenta yetkililerine  2014 tatil sezonunu, otelleri, kültür turlarını, yurtiçi yurtdışı destinasyonları, ulaşım, erken rezervasyon ve tatilcilerin dikkat etmesi gereken detaylar konusunda mikrofonumu uzattım.

         

Türk turizm ve taşımacılık sektörünün duayen ismi Ali Osman Ulusoy dünden bugüne Türk turizmindeki gelişmeleri ifade ederken iki kuşak turizmcilerin usta çırak el sıkışmasıyla aynı karede tatilcilere önemli bilgiler veren isimler olarak Setur iç Turizm Müdürü Serhat Günay ve Tatilstil İcra Kurulu Başkanı Nadir Uzun Erken Rezervasyon, döviz kurlarının otel ve tatil fiyatlarına etkisi, indirimler ve destinasyonlarla ilgili tatilcilere önemli uyarılarda bulunurlar.

          

Calista Luxury Otel Satış Pazarlama Direktörü Mustafa Gencay ise lüks tatil için geliştirdikleri konseptlerle yurtiçi ve yurtdışında çok büyük ilgi gördüklerini markalarının Ege Akdeniz otelciliğinde üst düzey kusursuz servis ve hizmet anlayışında örnek gösterilmesinin kendilerini çok sevindirdiğini dile getirdi.

           

Gezinet Genel Müdür Yardımcısı Can Özdemir ise oldukça dinamik bir yapılanmanın içerisinde olduklarını gerek otel yatırımları, gerekse farklı tatil ve otel seçenekleriyle 2014 yılında çok güçlü bir şekilde dikkatleri çekeceklerini ve daha şimdiden erken rezervasyon kampanya dönemlerinde çok yoğun tatil taleplerine cevap vermenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

Sanis Otelleri Satış Müdürü Murat Durmuş ise Ege Akdeniz bölgesinde otel yatırımlarının, yeni otel projeleriyle tatilcilerin hizmetinde olduklarını dile getirdi.

Ramada Resort Bodrum Genel Müdürü Tayfun Subay online otel rezervasyonlarının her geçen gün artış gösterdiğini ve taleplerin bu doğrultuda olduğunu n sinyallerini veren bir fuar dedi.

           

Denizli, Pamukkale Colossae Termal Genel Müdürü Şeref Karakan Pamukkale’nin her zaman ilgi odağı, ülkemizin traverterleriyle beyaz turizm cenneti, arkeolojik yerleri, termal kaynakları ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı bir turizm hareketliliğine sahip olduklarını ve herkesi Denizli’ye beklediklerini söylerken tecrübeli otel yöneticisi Avcı ve Turizmci hiçbir zaman umutsuz olamaz diyerek kendine has üslubuyla dikkatleri çekti.

Girne Colony Otel Müdürü Halil Bardak, Kıbrıs tatili için Girne’de Colony Otel’in her zaman özel olduğunu ifade etti. Arkın Palm Beach Satış Müdürü Murat Yıldırım ise Magosa’da denize sıfır konumuyla ilgi gören otellerinin müdavim misafir profiline her geçen gün bir yenisinin eklenmesinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu  ve Kıbrıs tatili için herkesi beklediklerini  dile getirdi.

 Hatay Ottoman Palace Oteli’nin yöneticisi Ali Güngör Hatay getirdikleri künefe ikramıyla bizleri karşılarken adeta bir kültür mozaiği Hatay’ın mutlaka gezilip görülmesi gerektiğini ifade etti.

          

Safranbolu Leyla Hanım Konağı İşletmecisi Mehmet Çetin konaklarında UNESCO tarafından dünya miras listesindeki müze kent Safranbolu’nun güzelliklerini yaşatmanın bilinciyle, Türk misafirperverliğiyle konuklarını ağırladıklarını dört mevsim 12 ay sürdürülebilir otelcilik ve turizm anlayışını yaşattıklarını belirtti.

Anlaşılan o ki bu yılda18.si düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz ve Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ilk iki günü turizm profesyonellerinin haftasonu ise tatilcilerin İstanbul’da turizmin davetkar dostluk ve barışı simgeleyen birleştirici ortak dilinde birbirinden renkli buluşmalara ev sahip yapmaya devam edecek.

Tatil tadında kalın.