BIST 9.530
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.473,45
HABER /  SAĞLIK

Erkeklerde sertleşme sorunu ne sıklıkla görülür?

Erkeklerin konuşmaktan çekindiği ancak çok sık rastlanan bir problem olan sertleşme sorunları hakkında Üroloji uzmanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman merak edilenleri cevapladı.

Abone ol

Erkeklerde sertleşme problemi, sertleşememe, sertliği sürdürememe cinsel aktivite sırasında penisin yeterli sertliğe ulaşamaması veya sertleşmenin yeterince sürdürülememesi durumu sertleşme problemleri olarak anılmaktadır.

Karaman, "Sertleşme sorunu aslında toplumda sık görülen bir problem olmakla birlikte kişiler bunu gerek çevresine gerek doktorlarına bile söylemekten kaçındıkları için gerçek oranından daha az saptanabilmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre erkekler arasında birinci sırada gelen cinsel sorun erken boşalma, hemen ardından ikinci sırada da ereksiyon kusuru ya da sertleşme bozukluğu gelmektedir." şeklinde konuştu.

"Yine bilimsel araştırma ve istatistiklerin verdiği rakamlara göre yaş ilerledikçe sertleşme bozukluğu oranı artmaktadır. Genelde erkek popülasyonunda ortalama yüzde 10-20 civarında sertleşme bozukluğu görülürken, 40 ile 70 yaş arasında her iki erkekten birinde yani yüzde 50 oranında sertleşme bozukluğu ile karşılaşabiliyoruz. "