BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  SAĞLIK

Erkekler şampuan kullanırken dikkat bu hata...

Erkeklerin saçları çoğunlukla kısa olduğundan, şampuan direkt saça dökülmemeli, iki avuca yayılarak saça uygulanmalı. Şampuan doğrudan saça sürülürse, saç diplerinde tortulanmaya sebep olabilir.

Abone ol

Saç bakımı dendiğinde, eskiden sadece kadınlar akla gelirdi. Günümüzde artık erkekler de saçlarına özen göstermeye başladı. Saçlarının parlak, hacimli, şekilli ve bakımlı olması, erkekler için de önemli hale geldi. Bunun için düzenli olarak saç bakımı yapan, hatta yaptıran erkekler hiç de azınlıkta değil. Erkeklerde saç bakımı, erkeklere özel üretilen ürünlerle hem çok kolay, hem de oldukça keyiflidir...

Saç problemlerine karşı bakım kompleksleri, saç dökülmesine karşı özel bakım şampuanları, hızlı saç kurtarma ve canlandırma terapisi yapan kremler, yoğun vitamin destekli onarıcı saç kremleri, hacim kazandıran bitkisel bakım şampuanları, dökülme ve yıpranma karşıtı yoğun saç bakım serumları, kolay tarama spreyleri ve doğal saç bakım yağları; erkeklerin saç bakımlarında kullandıkları ürünlerdir. Ayrıca hemen her markanın erkeklere özel ürettiği şampuanlar, saç kremleri ve bakım jelleri vardır. Bu ürünlerden edinerek ve saçlara düzenli bakımlar uygulayarak gür, sağlıklı ve bakımlı saçlara kavuşmak hiç de zor değil.

Erkekler şampuan seçimi konusunda şanslıdırlar; piyasada var olan pek çok şampuan, erkek saç bakımı ve temizliği için uygundur. Saç kuruluğuna erkeklerde çok sık rastlanmaz. Genelde yağlı olmaya eğilimli saçları olsa da, kısa kesim olduğu için her gün yıkanabilir ve uygun gündelik maskelerle yağlanma sorunu kolaylıkla kontrol altına alınabilir.

MASKELER SAÇI GÜRLEŞTİRİR

Erkekler çoğunlukla jöle, briyantin, sprey gibi şekillendiricileri kullandıkları için, saçlarındaki en büyük sorun kepeklenme sorunudur. Bu sorun da, saçlar her günün sonunda şampuanlanarak kimyasal maddelerden arındırılırsa ortadan kalkar.

Eğer jöle, briyantin tarzı kimyasallar kullanılmak istenmiyorsa, duştan sonra saçlar öne doğru eğilerek kurutulup taze limon suyu ile şekillendirilebilir. Böylece hem doğal, hem de saçlar için zararsız bir şekillendirme yöntemi uygulanmış olur.

Erkeklerin saçları çoğunlukla kısa olduğu için şampuan, direkt saça dökülerek değil, iki avuca yayıp sonra saça sürülerek uygulanmalıdır. Şampuan, doğrudan saça uygulanırsa, saçların kısa oluşunun da etkisiyle belli bir bölgede birikerek saç diplerinde tortulanma oluşturabilir. Bu da saç derisi ve kıl kökleri için zararlıdır.

Erkeklerde, özellikle son yıllarda sıkça görülen saç kazıtma yöntemi, doğru ve isabetli bir yöntem değildir. Çünkü saç kazıtmanın, saçların gürleşmesinde, yahut dökülmesinin önlenmesinde katkısı yoktur. Saç dökülmesine karşı yapılacak en doğru şey, saç maskelerinden faydalanmak olacaktır. Doğal malzemelerle formüle edilmiş maskeler, özellikle sarımsakla yapılan saç kürleri; saç köklerini kuvvetlendirerek gürleşme sağlayabilir.

Uzun saçlı erkekler, saçlarını iki ayda bir kestirerek yenilenmesine olanak tanımalıdır. Erkeklerin saçları, kadınlarınkine göre daha fazla oksijene ihtiyaç duyar. Jöle, sprey gibi maddelerle yıpranan saçların iki ayda bir 2-3 santim kadar kestirilmesi, saçların canlılığı açısından son derece faydalı olacaktır.

JÖLE KULLANIMINI AZALTIN

Erkekler, saçlarının daha gür ve sağlıklı görünmesi için şunlara dikkat etmeli:

Günlük vücudunuz için gerekli vitaminleri aldığınızdan emin olun.

Sürekli tarama saçlarınızda kırılmalara yol açar, saçlarınızı mümkün olduğunca az tarayın.

Kaliteli tarak ve bakım ürünleri tercih etmelisiniz. Gerekirse bir uzmana başvurabilirsiniz.

Saçlarınızı sık kestirmeniz de daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı olur.

Çeşitli bitkisel yağlar kullanarak saçınıza gür ve sağlıklı görünüm kazandırabilirsiniz.

Jöle kullanımınızı azaltmalısınız.

Seçtiğiniz şampuana dikkat edin, olabildiğinizce az kimyasal tüketin.
Saç boyanızın kesinlikle bitkisel olmasına özen göstermelisiniz.