BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  DÜNYA

Erivan’da rehineler serbest bırakıldı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, 17 Temmuz'da silahlı bir grup tarafından saldırıya uğrayan Erebuni polis karakolundaki rehinelerin tamamının serbest bırakıldığı bildirildi.

Abone ol

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, 17 Temmuz'da silahlı bir grup tarafından saldırıya uğrayan Erebuni polis karakolundaki rehinelerin tamamının serbest bırakıldığı bildirildi.�
 

Polis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, silahlı grup üyelerinin, aralarında Polis Müdür yardımcıları Vardan Yeghiazaryan ve Valeri Osipyan'ın da bulunduğu tüm rehineleri serbest bıraktıktan sonra basın mensuplarıyla görüşmesine izin verildi. Açıklamada, silahlı grubun polis karakolunun kontrolünü elinde bulundurmaya devam ettiği belirtildi.               

Basın mensuplarıyla bir araya gelen silahlı grubun üyelerinden Varujan Avetisyan, rehinelerin serbest bırakılmasını insani bir adım olarak nitelerken, taleplerinin yerine getirilmeden karakolu terk etmeyeceklerini söyledi.               

Saldırının, aslında silahlı bir isyan olduğunu ve ülkenin geleceği uğruna yapıldığını kaydeden Avetisyan, talepleri arasında 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan’ın başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılması ve Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın istifasının da yer aldığını ifade etti.               

Silahlı grup ile Ermenistan iktidarı arasındaki görüşmelere katılan Karabağlı milletvekil Vitali Balasanyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, grubun silahlarını bırakmaları durumunda, Jirayr Sefilyan ile görüşeceğini söylediğini açıkladı.               

Öte yandan, rehinler serbest bırakıldıktan sonra karakola elektrik ve telefonbağlantısının kesildiği ve iki gündür silahlı gruba yemek gönderilmediği belirtiliyor.               

Erivan'daki Erebuni polis karakoluna 17 Temmuz'da yaklaşık 30 kişilik silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlemiş ve 7 kişi alıkonulmuştu. Çatışmalar sırasında bir polis öldürülmüş, saldırganlarla görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan EmniyetMüdürü Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da rehin alınmıştı.               

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi daha önce silahlı grubun 2 kişiyi serbest bıraktığını açıklamıştı.               

Silahlı grup, 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan’ın başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını istiyor. Karakol önünde toplanan kalabalık ile polis arasında çıkan çatışmada 51 kişi yaralanmış, 136 kişi gözaltına alınmıştı.