BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  MEDYA

Erhan Çelik TRT'nin reytinglerini yükseltebildi mi?

Erhan Çelik ile TRT reytinglerde şaha kalktı mı? Ortaya çıkan reyting raporları Erhan Çelik tartışmasını alevlendirecek.

Abone ol

Gazeteciler.com- Darbe girişimi sonrası TRT 1 ile anlaşan ve hafta içinde ana haber bültenin sunmaya başlayan Erhan Çelik medya ve sosyal medyanın ilgi alanıdaki yerini koruyor.

HERKES BU SORUYU SORUYOR: "NE KADAR MAAŞ ALIYOR?"

TRT 1 ile anlaştıktan sonra sosyal medyada Erhan Çelik'in maaşıyla ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Çelik, bu iddiaların ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. TRT'nin Erhan Çelik için ne kadar ödeme yapacağı açıklanmazken, aylık 30 bin ile 206 bin TL arasında değişen maaşlar sosyal medyanın gündemine düştü.

Çelik için Ankara'nın en lüks otelinde bir suit tutulduğu, aylık ödemeden doğan vergileri TRT'nin ödeyeceği ve Çelik'in İstanbul Ankara arasındaki uçuşlarının tamamının karşılanacağı da konuşulanlar arasında.

YALANLADILAR AMA GERÇEK RAKAMI AÇIKLAMADILAR

Önce TRT, ardından da Erhan Çelik yaptıkları yazılı açıklamalar ile rakamların abartılı olduğunu söylerken, gerçek rakamın ne olduğunu açıklamamayı tercih ettiler.

Kamu adına yayıncılık faaliyeti yürüten devlet kanalı TRT'nin kendi kadrolu çalışanları yerine dışarıdan birini işe alması, üstelik ona verdiği maaşı açıklamaktan imtina etmesinin izleyicilerin tepkisini çekmesi çok olağan.

Konu TBMM'ye taşındığı için bir sür sonra TRT'nin resmi bir açıklama yapmak zorunda kalacağı da aşikar.

CUMHURBAŞKANI'NA DERT YANMASI DA TEPKİ ÇEKTİ

Tepkiler maaşı ile sınırlı kalmadı. Erhan Çelik'in ne kadar maaş aldığı sosyal medyanın gündeminde konuşulmaya devam ederken, TRT ekranlarında konuk ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakkındaki iddiaları hatırlatıp dert yanması da tepki çekmişti.

İŞTE ERHAN ÇELİK'İN RETYİNG KARNESİ

İşte Erhan Çelik'in yayında olduğu günlerde aldığı reytingler ve TRT1 Ana Haber'in  sıralamadaki yeri:

TRT1'in Ana Haber bültenin emanet ettiği Erhan Çelik'in ekran karnesi bu rakamlara bakılınca çok da parlak görülmüyor.

Gazeteciler.com sitesi Erhan Çelik üzerine madde madde analiz ederek şunları yazdı:

Birincisi, Zafer Kiraz'ın ekrana çıktığı son gün olan 26 Temmuz Salı günü Ana Haber tüm programlar içinde 44. sıradaydı. Reytingi Tüm kişilerde 0,89, AB'de ise 1,2 civarındaydı. Erhan Çelik 10 günden fazla zamandır ekranda ama henüz bu orana bile ulaşamadı.

İkincisi, rakamlara bakınca belli oluyor ki özellikle AB grubu izleyiciler Zafer Kiraz yerine Erhan Çelik'i ekranda görünce izlemekten vazgeçmişler. Zafer Kiraz'ın AB grbunda 1,2 olan reytingi, Erhan Çelik ekranlardayken neredeyse yarı yarıya erimiş durumda. Total Grubu izleyiciler ise ilk günlerde düşen reytingler son günlerde eskiye biraz yaklaşmış görünüyor.

Üçüncüsü, Erhan Çelik'in ekranda olduğu günlerde diğer kanalların Ana Haber bültenlerinin ilk 100 program sıralamasındaki yerleri 4 ile 8 arasında değişiyor... Bu kanaların reytingleri de Total'de de AB'de de 2,5 oranında.

Dördüncüsü, diğer kanalların Ana Haber bültenlerinin share oranları ise 11 ile 12 civarında değişiyor. Erhan Çelik'in ise share oranlarının Total'de 5'e ulaşamadığı, AB grubunda ise 6,6'dan 3,85'e kadar gerilediği görülüyor.

Kısaca özetleyecek olursak, Erhan Çelik'in TRT'ye ve Ana Haber bültenine pek de bir katkısı olduğunu söylemek -ne yazık ki- mümkün değil...

ERHAN ÇELİK KİMDİR?

Erhan Çelik, 2 Eylül 1972 tarihinde Ankara, Polatlı’da doğmuştur. İlkokulu Polatlı’da okudu. Ortaokulu ve liseyi de Polatlı’da bitirdikten sonra üniversitede işletme tahsili gördü. 90’lı yılların başında Polatlı televizyonu kuruldu. Orada haber sunmaya başladı. 1996 yılında TGRT Ankara Haber Bürosu'nda polis-adliye, gece muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra Reha Muhtar ekibinde Show TV Ankara Haber Bürosu'nda çalıştı. Bu sırada Ankara Kocatepe’de Aczmendilerin yaptığı eylemi çekti. Sonra haberin yazılı kısmını yapan müdürlerinin yüzünden canlı yayında Reha Muhtar tarafından Show TV'den kovuldu. İşsiz kalmışken gidip askerliğini yaptı.

SHOW TV'YE GERİ DÖNÜŞ

Show TV'de Basın Kulübü programı'nı ve Ana Haber Bülteni'ni sundu. 1 Ocak 2014 tarihiden itibaren de itibaren Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmenliği görevine atanmıştır. Bu görevinin yanısıra Show Haber’in Genel sorumluluğunu sürdürmeye devam edecektir. 8 Temmuz 2014 tarihinde Show Haber’in Genel sorumluluğunu sona erdirdi. Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmenliğine devam etti. 05 Ocak 2015 tarihinde bu görevden de istifa etti.

SOSYAL HAYATI

Erhan Çelik, ilk eşi Avukat İlknur Türker'den Kayra Erhan Çelik (d.2 Nisan 2010) adında bir çocuğu vardır. 2013 yılında boşandılar. Erhan Çelik, 28 Eylül 2014 tarihinde şarkıcı Gülben Ergen ile İzmir'in Selçuk ilçesinin Şirince köyünde evlendi.

27 Temmuz 2016 tarihinde TRT ile anlaşarak TRT1 ana haberi sunmaya başladı.