BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ergün'den yüzde 65 oy alırız iddiası

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin mevcut siyasi atmosferinin fotoğrafını çekti.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti'nin seçimlerde yüzde 65'lere kadar oy alabileceğini belirterek, siyasi akımlar kendi içlerinden yeni liderler çıkaramazsa 5. dönemi de kazanacaklarını iddia etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Kocaeli'nde yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. Bugünkü siyasi atmosfere bakıldığında AK Parti'nin yüzde 65'lere kadar oy alabileceğini ifade eden Ergün, şöyle konuştu:

"AK Parti bugünkü siyasi atmosfere baktığımızda adeta Japonya'daki gibi bir hakim parti pozisyonuna dönüşüyor. Yüzde 50 bandında, hatta biraz daha elini geniş tutarsa yüzde 60'lara kadar gidebilir. AK Parti'nin eğer potansiyelin tamamını içine alma konusunda biraz adım atarsa yüzde 65'e kadar oy alma şansı vardır. Atmazsa yüzde 50'lilerde seyreder, atarsa 60-65'lere kadar gidebilir. Bant bu kadar geniş."

Türkiye'nin yüzde 30'nun sola destek verdiğini, yüzde 70'nin ise sağa destek verdiğini söyleyen Ergün, AK Parti'nin sağdaki yüzde 70'lik oy oranının yüzde 60'ını almaya müsait olduğunu belirtti.

AK Parti'nin 4. dönemde kazanacak gibi göründüğüne dikkat çeken Ergün, siyasi akımlar yeni kadro ve lider doğuramazsa AK Parti'nin 5. dönemde de kazanacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Türkiye'de diğer siyasi akımlar kendi içlerinden yeni kadrolar ve liderler doğuramazlarsa, ki doğurabileceklerine dair bir işaret de yok ortada, 5. bir dönem daha AK Parti seçimi kazanacaktır. Çünkü gerçekten AK Parti'nin kadroları ve toplumla olan teması böyle bir şeyi başarmasına imkan veriyor."

Yeni dönemde belediye başkanı olmayı düşünmediğini de ifade eden Ergün, "Siyasete katkı sağlamanın kırk çeşit yolu var. Biz da o kırk çeşit yolun bir tanesinden siyasete katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ama bu bir milletvekilliği olarak, belediye başkanlığı olarak olmayacak. Onun dışındaki başka alanlarda olacak. Elbette siyasetin içinde uzun yıllardır bulunuyoruz. Şimdi 50 yaşındayım ama 18 yaşından beri siyasetle meşgulüm" dedi.