BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  GÜNCEL

Ergin çekilme kararı için ne dedi?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör unsurlarının sınır dışına çıkma kararını değerlenirdi.

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör unsurlarının sınır dışına çıkma kararına ilişkin "Artık değerlendirme değil, icraat zamanıdır. Bu illetten, önemli problemden kurtuluşun ve birlikte yaşama iradesinin güçlendiği bir iklimi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bu iklim oluştuğunda Türkiye'nin bölgede ve dünya üzerindeki konumu ve pozisyonu çok daha farklı olacak" dedi. 

Ergin, Avrupa Ceza Baroları Birliğinin düzenlediği "Ceza Muhakemesinde İnsan Hakları ve Adil Yargılanma Toplantısı"nın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, terör unsurlarının sınır dışına çekilme kararını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Ergin, şunları söyledi:

"Artık değerlendirme değil, icraat zamanıdır. Aynı şeyleri tekrar konuşmaktan bir şey elde edemeyiz diye düşünüyorum. İcraat yapılması gereken bir noktadayız. Gelişmeleri takip edeceğiz. Bu illetten, önemli problemden kurtuluşun ve birlikte yaşama iradesinin güçlendiği bir iklimi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bu iklim oluştuğunda Türkiye'nin bölgede ve dünya üzerindeki konumu ve pozisyonu çok daha farklı olacak. Buna inanıyoruz."

TÜRKİYE'DEKİ UZUN TUTUKLULUK SÜRESİ İDDİASI

Adalet Bakanı Ergin, bir gazetecinin, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İnsan Hakları raporunda, Türkiye, özellikle uzun tutukluluk süreleri açısından eleştirildi. Bu konuda neler söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, bu değerlendirmenin önemli ölçüde afaki verilere dayanarak yapıldığını kaydetti. 

Türkiye'deki uzun tutukluluk değerlendirmelerinin veriler değil, algılar üzerinden yapıldığını dile getiren Ergin, "Şu anda Türkiye, tutuklu oranları açısından AB ortalamasının 2 puan altına inmiştir. Bu açıdan sağlıklı verilere dayanmadan yapılan bu eleştirileri haklı bulmadığımı ifade ediyorum" diye konuştu. 

"Adalet sisteminin siyasallaştığı" iddiasına da 2-3 dosya üzerinden ulaşıldığını ifade eden Ergin, "Yılda 3 milyon ceza, 3 milyona yakın da hukuk davalarını oluşturan dosya var. Bu sistemi, büyük mekanizmayı 3 dosya üzerinden yaparsanız, yanlış bir sonuca varırsınız" ifadelerini kullandı.