BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da İstiklal mahkemesi tehdidi!

Ergenekon davasının 293'üncü duruşmasında sanıklardan Aydınlık gazetesi yazarı Hikmet Çiçek, savunmasında çarpıcı ifadelere yer verdi.

Abone ol

Ergenekon davasında esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapan Aydınlık gazetesi yazarı Hikmet Çiçek, "İstiklal mahkemelerinde de bir hukuk vardı. İstiklal mahkemeleri geri gelir mi bilmem ama Türkiye'de İstiklal mahkemelerine önümüzdeki dönemlerde büyük ölçüde ihtiyaç duyulacağına inanıyorum." diye konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 293'üncü duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık duruşmada hazır bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Dünkü oturumda bugün savunmasının alınmasına karar verilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de duruşmaya gelmeyen tutuklu sanıklar arasında yer aldı.

Kimlik yoklamasının ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tutuklu sanık Türk-Ortadoks kilisesi basın sözcüsü Sevgi Erenerol'e, savunması için hazır olup olmadığını sordu. Erenerol de mahkemeye sunduğu yazılı dilekçesinde avukatının 13 Mayıs 2013 tarihinde duruşmaya katılabileceğini, bu nedenle savunmasını da o gün yapabileceğini belirttiğini hatırlattı.

Savunmasını yapan Hüseyin Çiçek, "HSYK saha temizliği yaptı. Bu değişiklikten sonra yaşananları hep beraber gördük. Nice haklarımız hoyratça çiğnendi. Hukuku, hukukluktan çıkarıldı. Bu koşullarda bizden hukuk içinde kalarak savunma yapmamızı beklemeyin. 30 Nisan'da İstanbul'da KCK davasında 13 tutuklu, Mersin'de 30, Ankara'da 22 ve Van'da 15 kişi tahliye edildi. Bunların hepsi iki ay içinde oldu. KCK davalarında tahliye 250'yi geçti. Ergenekon davasında 2 ay içinde tahliye olan sanık sayısı sadece bir. Yeni yargı paketlerinin ne kadar sahte olduğunun göstergesidir bu. AKP'nin paketlerinin, PKK pazarlık paketleri olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Çiçek, konuşmasını, "İstiklal Mahkemeleri'nde de bir hukuk vardı. İstiklal Mahkemeleri geri gelir mi bilmem ama Türkiye'de İstiklal Mahkemeleri'ne önümüzdeki dönemlerde büyük ölçüde ihtiyaç duyulacağına inanıyorum." şeklinde bitirdi.