BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da gerekçeli karar tamam! SON DAKİKA

Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazımı tamamlandı. Yaklaşık 7 bin sayfadan oluşan gerekçeli kararın redaktesinin de en kısa sürede yapılacağı öğrenildi.

Abone ol

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 7 bin sayfadan oluşan Ergenekon davasının gerekçeli kararının yazımını tamamlandığını, redaktesinin de en kısa sürede yapılacağını bildirdi.

Ergenekon davasında kararını 5 Ağustos 2013'te açıklayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 aydır gerekçeli kararını yazamamıştı.

Özel Yetkili Mahkemeleri iptal eden yeni yasanın 6 Mart'ta yürürlüğe girmesiyle 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gerekçeli kararı yazması için 15 gün süre verilmişti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yerel Mahkeme, gerekçeli kararını, Yargıtay'a gönderecek.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılacak incelemenin ardından hazırlanacak tebliğname, davaya bakacak Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilecek.

Daire'de de bir süre yapılacak incelemenin ardından duruşma günü verilerek dava görülmeye başlanacak.

Anayasa Mahkemesi de, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yaptığı bireysel başvuruda, yerel mahkeme gerekçeli kararı yazmadığı için Başbuğ'un kişi hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğine karar vermişti.