BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da fıkra gibi olay

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Ergenekon davasıyla ilgili bir skandalı bugün TBMM'de açıkladı.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Batum, uzun tutuklama dönemi konularında eleştirilerini dile getirirkenilginç bir mahkeme kararını örnek göstererek, şunları aktardı:

"Ergenekon sanığı Hayrettin Ertekin'in ifadesinde, 'Hastalanınca beni hastaneye götürdüler. Muayene işlerim bitince beni gelip almaları için oturup beklemeye başladım. Saatler geçtiği halde ses çıkmadı. Beni unutmuşlardı. Bir taksiyle Silivri'ye geldim. Taksi parasını da cebimden ödedim' diyor. Hastanede unutulan Hayrettin Ertekin, taksi tutuyor, Silivri'ye gidiyor ve yargıçlar 'tutukluluğun devamına' kararını veriyor. Gerekçe ise kaçma tehlikesinin geçmemiş olması..."

Avukatlar yalanladı

Batum’un iddialarını yalanlayan Ertekin’in avukatı Lütfi İşbulan, “Süheyl Batum’un söyledikleri doğru değil. Ben kendisinin 50 aydan beri avukatıyım. Ailesi ile de görüşüyorum. Böyle bir olay yaşanmadı. Müvekkilim tansiyon ve kalp hastası. Sürekli hastaneye götürülüyor. Sadece 1 buçuk yıl önce hastaneye götürüldüğünde, muayene için uzun süre bekletiyorlar. Kendisi de beni unuttunuz mu diye bağırıyor. Ardından muayenesi yapılıp tekrar Jandarma tarafından Silivri Cezaevi’ne götürülüyor” dedi.

İşbulan, Cezaevi Yönetmeliği’ne göre tutuklu ve mahkumların para taşıyamayacağını ve dolayısıyla Ertekin’in öyle bir durumda taksi tutmasının imkansız olduğunu da ekledi. Diğer yandan şimdiye kadar Ergenekon davasını takip eden avukatlar da böyle bir olay hatırlamadıklarını söyledi.

Tahliyesi reddedilmişti

Birinci Ergenekon davasının 58 numaralı sanığıi Hayrettin Ertekin, 22 Şubat 2008 tarihinde İstanbul’da gözaltına alındı ve tutuklandı. 51 yaşındaki Ertekin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak, halkı hükümete karşı isyan ettirmek, açıklanması yasak bilgileri temin’ iddaları ile yargılanıyor. İşadamı olan Hayrettin Ertekin’in tahliye talepleri reddedilmişti