BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da bir tutuklama daha

Ergenekon davasına bakan savcı Pekgüzel, mutalaa için mahkmeden dosyayı istedi.

Abone ol

Ergenekon davasına bakan Cumhuriyet savcısı mütalaa için mahkemeden dosyayı istedi. Bu davada karar aşamasına yaklaşıldığı anlamına geliyor. Savcı ayrıca, sorgusu tamamlanan Orgeneral Taşdeler'in de tutuklanmasını istedi. Savcının talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Taşdeler hakkında tutuklama kararı çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon davasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, taleplere ilişkin görüşünü açıkladı. Pekgüzel, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10 sanığın yargılandığı ''Danıştay saldırısının delillerinin karartılması'' dava dosyası ile İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 13 sanıklı ''Odatv'' dava dosyasının bu dosyayla birleştirilmesi konusunda görüş sorulması için mahkemeye gönderildiğini anımsattı.

Savcı Pekgüzel, davalarda yargılanan sanık sayısının fazla ve dosyanın kapsamlı olduğunu, ''Ergenekon'' davasının makul sürede bitirilmesi gerektiğini, birleştirmenin davanın sürüncemede kalmasına neden olacağını belirterek, bu iki dava dosyasının birleştirilmesi talebinin kabul edilmemesini istedi.

Pekgüzel ayrıca, sanık ve avukatların varsa tevsi tahkikat taleplerini bildirmelerini, aksi durumda esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesini istedi.

ORGENERALE TUTUKLAMA TALEBİ

Sorgu ve savunması tamamlanan sanık Orgeneral Nusret Taşdeler hakkında yakalama kararı bulunduğunu anımsatan Pekgüzel, hakkındaki suçlamalar dikkate alınarak Taşdeler'in tutuklanmasını da talep etti.

Mahkeme, hakkında yakalama kararı bulunan davanın sanıklarından YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in tutuklanması talebini kabul etti.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLMİYOR

Savcının Oda Tv ve Oyak davalarının da Ergenekon davasıyla birleştirilmemesi yönündeki talebi de mahkeme heyetince kabul edildi. Oda TV ve OYAK davaları Ergenekon davasıyla birleştirilmiyor.

13 ARALIK'A KADAR SÜRE

Mahkeme ayrıca, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için, davaya giren Cumhuriyet savcılarına 13 Aralık 2012'ye kadar süre verilmesini kararlaştırdı.