BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  MEDYA

Ergenekoncular AK Parti'yi ele geçirdi!

Yeni Asya gazetesine mülakat veren Zaman yazarı Ali Bulaç, AK Parti'yi Ergenekoncuların ele geçirdiğini öne sürdü.

Abone ol

Yeni Asya konuşan Zaman yazarı Ali Bulaç, Ergenekoncuların AK Parti'yi ele geçirdiğini iddia etti. AK Parti'nin devletleştiğini öne süren Ali Bulaç, "Burada AKP’yi kontrol eden küçük bir zümre ve klik var" dedi.

DEVLETLEŞTİRME İŞİNİ KİM YAPIYOR?

Yeni Asya'dan Erta Kocaoğlan'ın "Bu devletleştirme işini AKP kendi inisiyatifini kullanarak mı yapıyor, yoksa arka planda başka birileri mi var. Bunu kim istiyor?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

BAKANLAR KURULU AK PARTİ'DEN FARKLI DÜŞÜNÜYOR

AKP’nin ana gövdesi, seçmeni, milletvekilleri hatta bakanlar kurulu bu düşüncede değil. Burada AKP’yi kontrol eden küçük bir zümre ve klik var. Bundan önceki İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in ifade ettiği gibi AKP’nin içinde küçük bir oligarşik yapı var ve şu andaki bütün operasyonları o yürütüyor. Ben AKP’lilerin ana gövdesinin aslında bundan rahatsız olduğunu düşünüyorum.

AK PARTİLİLER RİSALE-İ NURLARIN NE KADAR FAYDALI OLDUĞUNU BİLİYOR

Çünkü AKP’lilerin içinde Nur hareketine karşı olan insan yok. Risaleleri ve Bediüzzaman’ı seven insanlar var. Risale-i Nurların ne kadar faydalı olduğunu biliyor. Fakat bu küçük oligarşik zümre AKP’yi ele geçirmiş, partinin karar mekanizmalarını ele geçirmiş durumda. Bunlar devletin aslî ideolojisini savunan insanlar. Bunlar dindar/ muhafazakâr Ergenekoncular. Yoksa bunu yapmayan AKP’li kesimi tenzih etmek lâzım.

Ali Bulaç'ın Yeni Asya gazetesine verdiği mülakatı okumak için tıklayın