BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  DÜNYA

Ergenekon ve Balyoz’da yeniden yargılama gündemde

Yazar Ali Bulaç, Başbakan Erdoğan’ın Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesine ilişkin, “Başbakan Erdoğan, iade-i muhakeme olabile...

Abone ol

Yazar Ali Bulaç, Başbakan Erdoğan’ın Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesine ilişkin, “Başbakan Erdoğan, iade-i muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığında bir çalışmadan söz etti” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetecilerle yaptığı görüşme sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren görüşme sonrasında dışarı çıkan bazı gazeteci ve yazarlar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yazar Ali Bulaç, bilgilendirici bir toplantı olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan’ın seçim dönemine kadar olabilecek olaylardan bahsettiğini ve aldıkları tedbirleri sıraladığını söyledi. Toplantıda cemaat konusu ve Hatay’da durdurulmak istenen yardım TIR’ı konusunun da gündeme geldiğini anlatan Bulaç, “TIR olayı da gündeme geldi. TIR olayının 17 Aralık operasyonu ile bağlantılı olduğunu düşünüyor sayın Başbakan. Sürecin bir parçası olarak yorumluyor. Cemaat konusunda ben eğer hükümete karşı yapılanma varsa tedbir almanın haklı olduğunu fakat cemaate karşı bir operasyon düzenlenecek ise bunun on binlerce insanı etkileyebileceğini söyledim. Sayın Başbakan ‘Biz çok dikkatliyiz böyle bir şeye asla izin vermeyiz’ dedi. Ama devlet içerisinde bir yapılanma varsa hukuk dahilinde kalmak suretinde onları tasfiye etme konusunda kararlı olduklarını ifade etti” dedi.
Bulaç, Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesi konusunun da Başbakan’a sorulduğunu belirterek, “Başbakan Erdoğan, iade-i muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığında bir çalışmadan söz etti. Sayın bakan da teknik bilgiler verdi” ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERDE ENDİŞEM YOK"
Prof. Dr. Doğu Ergil ise Başbakan Erdoğan’ın pek çok konuya kendi açısından açıklık getirdiğini anlatarak, “Tabii bu hükümetin bakışı. Toplumda ne olacağını kendisi de ifade etti. 30 Mart seçimlerinde ne olacağını göreceğiz” diye konuştu.
Türkiye Gazetesi yazarı İsmail Kapan ise, “Sayın Başbakan kamuoyunda son günlerde özellikle 17 Aralık’tan sonra oluşturulan algıya karşı hükümetin duruşu ile ilgili değerlendirme yaptı. 17 Aralık’ın bir komplo olduğunu söylediler. Buna karşı hükümetin ve devletin zamanında gerekli refleksi göstererek cevap verdiğini, düne göre bugün daha güçlü durumda olduğunu, bundan sonra olabileceklere karşı da hazırlıklı olduklarını söyledi. ‘Bunun esas göstergesi 30 Mart seçimleri olacak bununla ilgili endişem yok’ dedi. Başbakanlık makamı ile cumhurbaşkanlığı makamı arasında bir fitne çıkarılmak isteniyor. Biz bu konuda rahatız hiçbir endişemiz yok zamanı geldiğinde gerekli adımlar atılacaktır’ ifadelerini kullandı” diye konuştu.
(İHA)