BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon tehditleri Başsavcıyı yıldırdı!

Başsavcılıktan istifa eden Bozkurt istifasına neden olan tehditleri anlattı.

Abone ol

Başsavcılıktan istifa eden Bozkurt “Son bir ayda Malazgirt’te bir restoranda yediğim yemeklerden iki kez zehirlendim. Bu gıda zehirlenmesi değil. Raporlarım var” dedi.

Erzincan Ergenekon soruşturmasının başlamasıyla birlikte davanın sanıkları ve bazı yayın organlarının hedef tahtasına oturttuğu eski İliç, şimdiki Malazgirt Başsavcısı Bayram Bozkurt, istifasına neden olan tehditler ve ‘yargı’ baskısına ilişkin Star’a çaprıcı açıklamalarda bulundu. Bozkurt “Yargıtay’ın Erzincan Ergenekon sanıklarını tahliye etmesinin ardından tehditler arttı. Malazgirt’te iki defa zehirlendim. ‘Malazgirt sana mezar olacak’ diye telefonlar edildi. Bunlar Ergenekon tehdidiydi” dedi.

HYSK ‘ERGENEKON’ SÜRGÜNÜ YAPTI

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in sanık olduğu Erzincan’daki Ergenekon davası sonrası hedefe konduğunu savunan Başsavcı Bozkurt “Erzincan olaylarını deşifre ettikten sonra bir süreç içine girdik. HSYK beni doğu görevimi yaptığım halde, Malazgirt’e gönderdi. Malazgirt, PKK’ya karşı sempatinin yoğun olduğu bir yer” diye konuştu.

SON 1 AYDA AYNI RESTORANDA...

Malazgirt’te restoranda yediği yemekten iki kez zehirlendiğini anlatan Başsavcı Bozkurt şöyle konuştu: “Bir restoranda yediğim yemekten ötürü iki kez zehirlendim. Bu olay son bir ay içinde oldu. Yapılan tekikte gıda zehirlenmesi olmadığı söylendi. Zaten raporlarım da var ve ilerleyen zamanlarda bunu kamuoyu ile paylaşacağım. Zaman ilerledikçe almış olduğumuz tehditler devam etti. Daha çok telefon tehdidi oldu...”

‘MALAZGİRT SANA MEZAR OLACAK’

Sürekli tehdit aldığını belirten Bayram Bozkurt “Üç dört kez aradılar ‘Malazgirt sana mezar olacak’ dediler. Ailemi çocuklarımı düşünüyorum, tehditlerin de gayri ciddi tehditler olmadığını da düşünüyorum... Bu zaman zarfında tehdit eden kişiler hiçbir zaman kendi cep telefonlarıyla ya da ev telefonlarıyla aramadılar. Tespit etmemiz de çok zor. Ama tehditler Ergenekon’dan geliyor, başka bir yerden gelemez” dedi.

Yargıtay tahliyesi tehditleri artırdı

Aldığı tehditlerin İlhan Cihaner’in ‘evrakta sahtecilik’ suçundan yargılandığı Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin fotokopi belgeler üzerinden tüm Erzincan Ergenekon sanıklarını tahliye etmesinin ardından arttığını anlatan Başsavcı Bozkurt şöyle konuştu: “Tehditler Yargıtay’ın verdiği tahliyelerden sonra arttı... Adres olarak birini vermem açıkçası uygun olmaz, genel bir şey söylemiş oldum.. İnsanlar bizim verdiğimiz beyanlar doğrultusunda içire girdi çıkınca da arttı...”