BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon savcısına tehdite 22 yıl

Zekeriya Öz'ü tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan asker kaçağı Özkan Kurt hakkında iddianame hazırlandı.

Abone ol

"Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz'ü tehdit ettiği öne sürülen bir kişi hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz "mağdur" sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüpheli Özkan Kurt'un, Şanlıurfa Suruç 3. Hudut Alayı 2. Hudut Taburu 6. Hudut Bölüğünde piyade er olarak askerlik yaparken 27 Ağustos 2009'da firar ettiği belirtilerek, 31 Mart 2010 tarihinde saat 14.20'de"Zekeriya Öz'ün dikkatine" başlıklı, "Oflu enişte" rumuzuyla faks yolladığı kaydedildi.

Fakslanan metnin detaylarına yer verilen iddianamede, metinde "Ergenekon terör örgütü davasında tutuklamak cüretinde bulunduğunuz saygın insanlar" ifadelerinin kullanıldığı ve yapılan tutuklamaların eleştirildiği ifade edildi.

Metinde, savcı Öz'e hitaben, "Sonunuz Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu gibi bitecek" şeklinde tehdit cümlesi bulunduğu belirtilen iddianamede, "Şüphelinin, terör örgütüne üye olmamakla birlikte açık kimlik ve adresi tespit edilemeyen bir terör örgütü mensubunun yönlendirmesi ile terör örgütü adına Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ü imzasız faks yazısı ile ölümle tehdit ettiği anlaşılmaktadır" denildi.

İddianamede, şüpheli Kurt'un, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve " kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koymak suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak tehdit etmek" suçlarından 10.5 yıl ile 22.5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde Kurt'un yargılanmasına İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.